5 najboljših programov za ustvarjanje glasbe

Vsak, ki si želi ustvarjati glasbo, ve, da ni vse v dragih programih. A na nek način je velik del tudi programa, saj dobiš v bolj dragem programu več funkcij, več samplov, več možnosti za urejanje. Zvoki posnemanja inštrumentov so bolj realistični in kvalitetni. Zato bomo danes pogledali 5 programov, ki vam bodo prišli prav, če se res zanimate za ustvarjanje glasbe. Tukaj bodo opisane samo glavne značilnosti, zakaj je določen program dober, zato ga poiščite na Googlu, če želite izvedeti več.

  1. Ableton Live

Priporočeni level znanja: ga ni, ustvarjajo tu vsi od začetnikov pa do profesionalcev; uporabljajo ga vsi, ker imaš neomejeno število MIDI datotek , standardno lahko urejate in postavite več glasb skupaj, izreži/prilepi/spajanje, dobiš okoli 50 gb zvokov in je super za live nastope. Uporabljate ga lahko na Mac ali pa Windows. Imate na voljo free trial, potem pa še dve cele verzije.

2. FL Studio

Priporočen level znanja: začetniki in gor; Je samo za Windows in ima free trial in celo verzijo. Je najbolj popularen in  je super, če boš šele začel/a. Ima standardni protokol s premikanjem višine, popravljanja, časovnega raztezanja, izrezovanja, lepljenja itd. Je tudi eden najcenejših, zato je tudi dober za tiste mlajše, ki nimate dovolj denarja za več sto drage programe.

3. Apple Logic Pro X

Priporočen level znanja: srednji do profesionalca; Je samo za Mac in ima samo celo verzijo. Je poln vtičnikov, sintetizatorjev, funkcij. Če si začetnik, lahko uporabljaš, ampak je dobro da najprej porabiš kak mesec, dva da se vsega naučiš. Je okoli 200€ zato je med bolj poceni programi.

4. Avid Pro Tools

Priporočen level znanja: Profesionalec; Je za sistema Mac in Windows in ima na voljo free trial in celo verzijo. Ima veliko funkcij in vsega, preveč da bi vse pisali sem, a če vprašate kogarkoli, ki je bolj znan, kaj si misli tem programu, vam bo povedal, da je ta program najboljši in da so ostali poraba časa. Ampak tega je najbolje uporabljati potem, ko že veste kaj delate in s čim se ukvarjate, ko ste že nekaj časa v tem poslu.

5. Propellerhead Reason

Priporočen level znanja: malce nad začetnikom pa do semi-pro. Dobite ga lahko na obeh sistemih Mac in Windows ter imate na voljo free trial in pa celoten paket. Je eden od manj znanih programov ampak eden najbolj stabilnih. Ni preveč zapleten ampak tudi ni preveč enostaven. Je ravno pravšnji, a pravijo da so nekatere datoteke že malo zastarele, tako da so nekateri zvoki starejši.

Katerega boste pa izbrali vi?

5/5 - (1 vote)