Akumulatorski vrtalnik: Profesionalno orodje za vse domače mojstre

Spadate tudi vi med tiste domače mojstre, ki bi imeli radi neprestano v rokah neko orodje in bi nekaj vrtali ali popravljali? Ste tudi vi takšni, da le stežka nekoga prosite za pomoč, saj menite, da lahko vsa hišna opravila opravite kar sami? Če ste na ti vprašanji odgovorili z da, potem imamo pravo rešitev za vas. Izberite akumulatorski vrtalnik, sodobno orodje, ki vam bo poenostavilo vsa mojstrska opravila. Če veste, za kakšno orodje gre in razmišljate o nakupu, lahko kakovostne akumulatorske vrtalnike najdete tukaj: www.superlepila.si/orodje/elektricno-orodje/baterijski-vrtalniki/.

V kolikor pa spadate med tiste, ki za baterijske vrtalnike še niso slišali, pa smo vam v nadaljevanju predstavili, za kakšno orodje gre in kaj vse omogoča.

Kaj je akumulatorski vrtalnik?

Ko že samo ime pove – vrtalnik, gre za orodje, ki omogoča učinkovito vrtanje in brez katerega si domači mojstri dan danes dela več skorajda ne predstavljajo. Akumulatorski vrtalnik je kompaktna in ergonomsko zasnovana naprava, ki lahko v večini primerov nadomesti običajni vrtalnik. Z njim lahko vrtate v najrazličnejše materiale, tako v les, kot tudi v beton, kovino, strop, tla, razne plošče, plastiko. Poleg tega pa ima tovrstna naprava še funkcijo vijaka, kar pomeni, da lahko z baterijskim vrtalnikom zelo enostavno tudi privijate in odvijate vijake.

Gre torej za izredno uporabno orodje, ki vsebuje kar dve napravi v eni – vrtanje in vijačenje. Z akumulatorskim vrtalnikom lahko hitro in natančno izvrtate manjše ali večje luknje, privijete vijake v novem pohištvu, namestite police na steno, pritrdite deske. Opravite lahko praktično vsa domača mojstrska opravila in to zgolj z eno majhno napravo. Zato ne preseneča, da spada to orodje med skorajda najbolj priljubljena in tudi izredno dobro prodajana orodja.

Kako pa sploh deluje akumulatorski vrtalnik oziroma kako se ga uporablja?

akumulatorski vrtalnik

Kako deluje akumulatorski vrtalnik?

Vrtalnik deluje s pomočjo akumulatorja oziroma baterije zato mu tudi pravimo akumulatorski vrtalnik oziroma baterijski vrtalnik. Domači mojstri pa ga pogosto imenujejo tudi akumulatorski vijačnik. Polni se s pomočjo napajalnega kabla ali baterij, ki se po moči in velikosti razlikujejo predvsem glede na to, kakšen vrtalnik izberete. Obstajajo namreč različne vrste baterijskih vrtalnikov, ki se razlikujejo glede na moč in funkcionalnost. Ne glede na to, kakšno vrsto vrtalnika izberete, pa v osnovi velja, da ima akumulatorski vrtalnik vpenjalno glavo in dve hitrosti delovanja za preklop med vrtanjem in vijačenjem.

Sam mehanizem delovanja vrtalnika pa je pravzaprav precej preprost. Naprava ima sprožilno stikalo, ki se aktivira s pomočjo majhnega električnega motorčka, ki je znotraj naprave. Ta motorček nato poganja vrtečo se vpenjalno glavo. Vpenjalna glava akumulatorskega vrtalnika ima možnost številnih dodatkov, kar omogoča vrtanje različnih lukenj, privijanje vijakov ter brušenje oziroma poliranje in brušenje najrazličnejših materialov.

Prednosti akumulatorskega vrtalnika

Dan danes je akumulatorski vrtalnik narejen tako sodobno, da ponuja res široko paleto funkcij. Med te spadajo na primer dolga življenjska doba naprave, visokozmogljive baterije ter funkcija spremenljive hitrosti. Ta omogoča, da kar med delom upočasnite oziroma pohitrite vrtanje ali privijanje. Hitrost delovanja vrtalnika lahko regulirate preprosto s pomočjo stikal. To je še posebej priročno, saj lahko na tak način zelo natančno zvrtate luknjo ali namestite vijak.

Tukaj so potem še prednosti, kot so kakovostne LED luči, ki omogočajo boljšo vidljivost in prav tako natančnejše delo. Zraven tega pa velja izpostaviti še to, da so zaradi akumulatorja oziroma baterij ti vrtalniki izredno priročni. Uporablja se jih lahko namreč prostoročno, torej, ko je vrtalnik napolnjen, ga lahko uporabljate popolnoma brez kabla oziroma elektrike. Naprava je prav tako enostavna in lahka za prenašanje, pospravite pa jo lahko kar v priložen kovček in jo imate vedno pri roki.

akumulatorski vrtalnik

Kateri akumulatorski vrtalnik izbrati?

Kakršnokoli že je delovanje vrtalnika, zagotovo lahko izpostavimo to, da gre za izredno uporabno napravo, ki vsekakor olajša marsikatero delo. Če torej kot domači mojster še nimate akumulatorskega vrtalnika, vam ga z največjim veseljem priporočamo. Se pa vendarle pred nakupom pozanimajte o določenih lastnostih in vrstah vrtalnikov.

Izbirate lahko med manjšimi in bolj običajnimi baterijskimi vrtalniki, ki so cenovno najbolj ugodni in so primerni za manjša opravila. To so na primer baterijski vrtalniki z napetostjo od 3,6 V do 10,8 V. Lahko pa izberete tudi močnejše, udarne akumulatorske vrtalnike, ki veljajo za najbolj napredne vrtalnike. To pa so baterijski vrtalniki z napetostjo od 10,2 V do 14,4 V. Ti imajo poleg učinkovitega vrtanja še možnost funkcije udarcev z vibriranjem. Ta funkcija omogoča uporabo najbolj trdih in močnih svedrov, kar pomeni, da lahko vrtate tudi v beton in ostale trše materiale.

Kaj torej še čakate? Izberite akumulatorski vrtalnik, ki najbolj ustreza vašim željam in potrebam in si olajšajte vsakodnevna mojstrska opravila še danes.

Rate this post