Betonski škarpniki

Z betonskimi škarpniki si lahko pomagamo pri grajenju škarp in zidov, kateri bodo trdi ter zdržali dolgo časa. Lahko pa se odločimo kakšne vrsto ter način grajenja bomo izbrali s cvetličnimi betonskimi škarpniki lahko naredimo zelo estetsko ter “naravno” škarpo s katero ne boste zelo izstopali ali pa bolj moderno z opažnimi betonskimi zidaki.

Betonski škarpniki so najbolj uporabljeni za dekorativne namene, ki pa imajo tudi dobre lastnosti ter nam pomagajo, preprečiti plazove ter dodajo strukturo ter moč brežini. Poznamo več različnih oblik betonskih škarpnikov, ki imajo tudi različen namen (Cvetlični škarpniki, Lomljeni škarpniki in opažni betosnki zidaki).

  • Cvetlični škarpniki so super za nekoga, ki nima dovolj prostora za rože in ostale rastline ter bi jih še vedno rad imel. V cvetlične škarpnike lahko posadimo kakršnekoli rože lahko pa tudi travo s katero poskrbimo za lepo zeleno škarpo. Prednost Cvetličnih škarpnikov je, da bodo s časom rastline s koreninami še bolj utrdile zemljo in s tem pripomogle k trdnosti škarpe.
  • Lomljeni škarpnike lahko delimo na dva dela. Enostransko lomljene ter dvostanjsko lomljene. Enostransko lomljeni se uporabljajo v podpornih ali opornih zidovih. Dvostransko lomljeni pa v delanju mej, ograj ter zidov. Lahko jih dobimo v večjih barvah ter jih uporabljamo izven hiše ter tudi v njen. Poznamo tudi Štiri stranske lomljene zidake, ki jih uporabljamo, za gradnjo stebrov ter za vgradnjo v škarpe.
  • Opažne betonske zidake pa uporabljamo za zidove, ter so zelo preprosti za uporabo. Opažne betonske zidake, na suho zložimo skupaj ter v njih zlijemo beton, ki jih združi skupaj ter naredi trdne.

 

 

Rate this post