Blagajničar je z banano preprečil rop

V mestu Mississauga v Kanadi je v soboto zvečer prišlo do poskusa ropa majhne trgovine. Pogumni blagajničar se ni pustil oropati in je nepridiprava pregnal tako, da jih je udaril z banano.

Načelnik policije je povedal, da so bili policisti poklicani v trgovina v soboto zvečer, zaradi poskusa ropa. Blagajničar je povedal, da je osumljeni vstopil v trgovino in se približal blagajni. Ker se po pozivu blagajničarja ni ustavil in se še naprej premikal proti blagajni z namenom, da bi ukradel denar, se je zaposleni odločil ukrepati. Blagajničar je zgrabil za eno izmed banan, ki so razstavljene blizu blagajne in z njo močno udaril osumljenca. Osumljenec se je blagajničarjevega odpora ustrašil, zato se je hitro umaknil nazaj in peš pobegnil ven iz trgovine.

Načelnik je rekel, da blagajničar po dogodku ni bil ranjen, je pa bil malo pretresen. Policisti osumljenca še iščejo.

Policisti pogosto pozivajo zaposlene, da se roparjem ne upirajo, da ne bi prišlo do poškodb, vendar se ta nasvet pogosto ne upošteva.

banana

Podoben primer se je zgodil tudi novembra v Mississaugi. Trije zaposleni v zlatarni so oborožene roparje pregnali s pomočjo mečev.

Takrat so štirje roparji najprej s kladivi razbili okna zlatarne in skozi njih poskušali vstopiti. Eden izmed njih je splezal skozi okno. Vendar so se mu po robu postavili zaposleni, ki so proti njemu mahali z meči. Ropar se je zato skozi okno umaknil iz trgovine, medtem ko je njegov pajdaš nameril na zaposlene s pištolo. Roparji so poskušali še enkrat vstopiti v trgovino, vendar so jih zaposleni zopet pričakali z meči. Zatem so roparji obupali in z avtomobilom hitro pobegnili iz kraja zločina.

Mesto Mississagua je očitno zelo slab prostor za zločince. Domačini se namreč ne bojijo uporabiti tudi nekonvencionalnih metod za boj proti kriminalu.

Poglejte si videoposnetek poskusa ropa, kjer so se zaposleni obranili z meči.

5/5 - (2 votes)