Kaj cena zlata graf kaže skozi čas?

Cena zlata graf prikazuje zanimivost, da dolgoročno vrednost zlata ves čas konstantno raste, še posebej velja to za zadnjih 20 let, zato je smiselno v zlato vlagati dolgoročno, saj gre za hranilca vrednosti in ne za špekulacijo orodje, kar si lahko ogledate na tej povezavi https://www.cenazlata.info/graf-cene-zlata/. Če bost skušali z zlatom špekulirati, boste verjetno izgubili denar, ko boste lovili najvišjo ceno, ki je seveda nihče ne ve in ne more napovedati, ker je odvisna od ponudbe in povpraševanja velikih vlagateljev na trgu. Zato če se gleda cena zlata graf, ki kaže borzne cene zlata in se spreminja vsako uro, boste videli, da cena dejansko zna kar zanihati.

cena zlata graf

Zadnja cena zlata graf kaže, da je bila 49.400 Eur na unčo zlata, to je 1.2 kg, kar je borzna cena, medtem, ko je na trgu za naložbeno zlato cena malo višja, ker se zlato prodaja v manjših količinah, od enega grama do kilograma. Kupite lahko zlate kovance, ploščice, nakit ali palice. Najbolj se splača kupiti zlate ploščice od 1 do 37 gr, kar se da hitro tudi prodati, če potrebujete denar.

Cena zlata graf nam pove, da je letos cena zlata dosegla vrhunec pri 55 tisočakih na unčo zlata, potem pa je cena padla, ker so ga začeli veliki vlagatelji prodajati in vlagati v druga sredstva. Takrat ko pade cena zlata graf to pokaže in se splača zlato nabaviti za namen dolgoročnega varčevanja, saj na njega ni davka in ne izgublja na vrednosti ampak nasprotno, že 5000 let pridobiva in je vedno bolj cenjen, saj ga ni dovolj na svetu za vse.

koliko ga je še, nihče ne ve, strokovnjaki predvidevajo ,da ne več veliko, saj ga vse redkeje najdejo zlatokopi. Če bi hoteli bolj na hitro dobiti večjo vrednost se dejansko bolj splača vlagati v delnice zlatokopov, kar pa je seveda zelo tvegan posel in če ne marate tveganja in ne želite ves čas spremljati cen delnic, je seveda naložbeno zlato najboljša rešitev.

Rate this post