Ko izbiramo nova cestna kolesa

Za vse ljubitelje kolesarstva so prvi spomladanski dnevi največkrat namenjeni pregledu svojih koles ter opravljenih prvih kilometrih v sezoni. Seveda kolesarite lahko skozi vso leto, kar velja posebej za tiste, ki kolo uporabljate kot lastno prevozno sredstvo. Če pa vas kolesarstvo bolj resno zanima, lahko s pravim cestnim kolesom zadovoljite svoje rekreativne potrebe ali pa si zastavite tudi kakšen večji športni izziv. Tu pa je kakovost kolesa vedno bolj pomembna.

Nekaj poudarka, katera cestna kolesa so primerna za vas, da med njimi lahko lažje izberete pravega vam ponujajo specializirane kolesarske trgovine. V kolikor iščete oziroma izbirate novo kolo, naj poudarimo, da so cestna kolesa primerna za kolesarje, ki kolesarijo po asfaltu in drugih gladkih površinah. Pri nakupu, pa je pomembno poznati lastnosti cestnih koles, saj bodo le ta botrovala vašim užitkom v kolesarjenju. Pri nakupu je potrebno upoštevati naslednje lastnosti: Velikost okvirja je poglavitnega pomena kadar kupujemo cestna kolesa. Tu je potrebno poudariti, da se velikost okvirja izbira glede na dolžino rok, širino ramen in medenice, ter razmik sedalne kosti. Tudi pnevmatike so pomembne. Široke so nekje med 18 in 25 mm in napolnjene pod visokim pritiskom, kar jim omogoča hitro vrtenje. Danes so vam na voljo cestna kolesa izdelana iz aluminija ali karbonskih vlaken. Kolesa so lahka in udobna. Pri izbiri cestnega kolesa se obrnite na specializirano trgovino, ki ponuja kolesa vrhunskih proizvajalcev, ki so tudi zagotovilo za dober nakup.

cestna kolesa

Med najpogostejše vrste cestnih koles sodijo klasičen specialke, treking kolesa, hibridna kolesa in potovalna cestna kolesa. Od vas in vaše fizične pripravljenosti ter ciljev v sezoni pa je odvisno kakšno kolo izbrati. Če razmišljate, kako izbrati pravo cestno kolo zase in svoje podvige, je dobro razmisliti o vprašanju, ki vam lahko pomaga pri izbiri in sicer: Koliko kilometrov planirate prevoziti in ali je namen kolesarjenja rekreacija ali tekmovalnost. Ko izbirate cestna kolesa naj bo vaše vodilo pri nakupu kvaliteta in udobje v kolesarjenju.

Rate this post