Dodatno zavarovanje za celo družino

Vsak človek potrebuje zdravstveno zavarovanje, ki ga vsak posameznik plačuje mesečno po položnicah. Lahko se odločimo tudi za dodatno zavarovanje, čeprav to pride malo dražje, vendar se splača. Dodatno zavarovanje oziroma dopolnilno zdravstveno zavarovanje dopolnjuje obveznega in krije razliko med celo vsoto zdravstvene storitve ki jo krije osnovno. To pomeni, da zdravstvenih storitev ne rabite vi osebno nič plačevati. Da si bomo to lahko bolje predstavljali vam razložim še na drugačen način. na primer če se poškodujemo in rabimo operacijo bo osnovno zdravstveno zavarovanje krilo 70% stroškov, dodatno zavarovanje pa bo krilo še tistih 30%, katerega bi morali plačati sami. Če pa imamo mogoče narejeno le dopolnilno zdravstveno zavarovanje, pomeni, da bomo celoten strošek plačali sami.

Kdo vse pa potrebuje dodatno zavarovanje? Dodatno zavarovanje potrebujejo vsi, ki so izgubili status študenta ali dijaka, študenti po dopolnjenem 26 letu, ko se prvič zaposlimo, študenti, ki odpirajo s.p., ko postanete družbenik v d.o.o./ d.n.o., ko postanete na novo državljan RS, ko želite zamenjati zavarovalnico, če nimate urejenega zdravstvenega zavarovanja in ko pridete kot tujec na delo v Slovenijo. Dodatno zavarovanje vam bo omogočilo, da boste brez skrbi, da bi imeli kakšne stroške ob določenih operacija saj znajo te segati tudi čez 200.000 evrov. Takšnih velikih vsot si nekateri sploh ne morejo privoščiti in bi mogli za to vzeti velik kredit.

Ko se odločimo za dodatno zavarovanje se lahko po enem letu odločimo, da odstopimo, če nam ta ni všeč zaradi določenih osebnih ali finančnih razlogov in tako zamenjamo paket. Ampak ob novi sklenitvi moramo zavarovalnico plačevati vsaj 16 mesecev ali pa 12, oziroma eno leto, ter tri mesece odpovednega roka, da ste deloma še vedno zaščiteni pred kakšnimi zlorabami. Če razmišljate za dodatno zavarovanje, vam zelo priporočam, vendar pazite kaj vse boste v paketu vzeli, da vas na koncu meseca položnice ne bodo preveč šokirale z velikostjo vsote.

 

Rate this post