Električna kolesa, za lažje potiskanje pedal

Ste radi aktivni, se radi vozite po naravi, radi čutite veter v laseh in še se da naštevat? Zakaj vas to sprašujem? Danes so že v prodaji električna kolesa, ki ti vse težke poti olajšajo. Radi poganjate pedale, pa če je breg ali ravnica. Sprašujem vas, če radi kolesarite? S kolesom se podat v naravo je nekaj čudovitega in se tudi sprostiš.

električna kolesa

Ste že mogoče, kdaj že gonili težko v kakšen breg in vas je naenkrat nekdo s kolesom prehitel. In če ste malo pogledali ste videli, da je to kolo čist drugačno od vašega. Kot, da bi zgledalo bolj navadno kolo. Ja to vas je sigurno prehitelo električno kolo. Električna kolesa so v zadnjih letih kar postala popularna in vedno več jih je na cesti. Saj ga ne rabiš poganjat tako težko, kot kakšno navadno kolo. V breg ti kar olajša delo in te zvečer ne bolijo mišice. Ko gonimo navadno kolo nam včasih kar teče znoj po obrazu. Sedaj tega več ni, če imamo električno kolo. Električna kolesa so zelo dobrodošla, mogoče tudi za tiste starejše, ki nimajo več toliko moči za pedala. Da ne bo kdo narobe si predstavljal, saj imajo električna kolesa tudi pedala, ampak se ne rabiš tako trudit.

Je pa tukaj tudi cena kar visoka za ta kolesa. Morate vedet, da pod 1000EUR tega kolesa ne boste nikjer dobili. Saj je v električno kolo vloženo kar ogromno dela in truda, da ga poganja motor oziroma baterija. In s tem kolesom se ne boste vozili cel dan, raziskave so pokazale, da lahko s polno baterijo narediš okrog 70 kilometrov. Je odvisno kje se voziš in kako imaš napolnjene pnevmatike. Lahko se vozite dalje, če se vam izprazni baterija, ampak vedite da boste gonili pedala kar močno, ker je težje gonit to kolo kot navadno. Če mislite iti na daljšo pot, imejte rezervno baterijo poleg. Če vas so električna kolesa pritegnila se pozanimajte o njem in kar veselo v nakup.

Rate this post