Etikete; osebna izkaznica izdelka

Etikete so kot nekakšne osebne izkaznice izdelkov. Nosijo pomembne informacije o samem izdelku in omogočajo, da kupec ogledan artikel bolje spozna in ga seveda tudi kupi. Od tega, kako označite svoj produkt je torej odvisno, kako dobro bo šel v promet. Podjetje LabelProfi etikete izdeluje s pomočjo digitalnega tiska, ki zagotovi kakovosten končni izdelek.

Kakovostno označite – dobro predstavite

Etikete niso zgolj nek listič na zadnji strani embalaže, ampak predvsem pomembno determinirajo izdelek. Zato mora izvedba etiket slediti določenim kakovostnim kriterijem. Pri izdelavi etiket se mora upoštevati zahteve stranke in se na njihovi podlagi tudi odločiti za ustrezno tehnologijo tiska in dodelave. Da lahko proizvajalec kar se da kakovostno izvede sam tisk etiket, mora v fazi določanja o izvedbi tiska od stranke pridobiti informacije o:

  • namembnosti etikete
  • ali obstajajo zakonskih predpisi, vezani na področje uporabe etikete
  • kolikšna je življenjska doba izdelka, ki ga etiketiramo
  • ali obstajajo kakšni posebni pogoji etiketiranja
  • v kakšni embalaži se izdelek nahaja

LabelProfi, eno izmed vodilnih podjetij na področju izdelave etiket, svojim strankam ponuja vrhunske etikete za različne industrijske panoge. Vsaka branža zahteva določene specifikacije, ki se jih je potrebno dosledno držati tudi pri izdelavi etiket. Etiketa mora namreč biti funkcionalna in kakovostna, pogosto morajo kljubovati določenim atmosferskim pogojem in biti obstojne na kemikalije. Tako ločimo etikete ki se uporabljajo v:

  • prehrambeni industriji – za označevanje različnih pakirnih embalaž
  • proizvodnji pijač – za označevanje flaširanih izdelkov
  • avtomobilski industriji – za označevanje startnih baterij in akumulatorjev
  • kozmetični in farmacevtski industriji – za označevanje zdravil, lekarniških izdelkov, mazil

Povsem jasno nam je, da danes še zdaleč nismo zajeli vseh segmentov etiketiranja in zbrali toliko informacij, da bi zadostili vsakemu. Zagotovo boste, pred odločitvijo o pravi vrsti etiket za vaš produkt, potrebovali še kakšno informacijo. Vendar to raje prepustimo strokovnjakom. Obrnite se na LabelProfi, kjer vam v okviru odlične storitve ponujajo tudi strokovno svetovanje, ki bo precej olajšalo vašo odločitev o izbiri ustreznih etiket. Z dobro označenim izdelkom, bo le ta sam sebi odlična reklama.

Rate this post