Fasade so obvezna obleka za hiše, če nočete, da vas v njih zebe

Fasade niso obstajale od nekdaj, ampak so bolj novodobna zadeva, zato so sodobne hiše bolj prijetne za bivanje. Danes je izdelava fasade za hišo nujna, ker s tem pokurite manj energije za ogrevanje in se hiša bistveno kasneje shladi ter tudi se ne pregreva. Lahko se naredijo tudi na starejših hišah, če niso vlažne ali poškodovane, ker je to najprej treba sanirati preden se fasada naredi. Stare kamnite hiše ni dobro, da se naredi na njih fasada, ker so potem ponavadi izjemno vlažne in kakovost bivanja v njih ni dobra. Dejansko se take hiše opuščajo za bivanje, ker niso zdrave in so energijsko izjemno potratne.

fasade

Fasade so zelo različne, nekatere so precej debele, druge ne, odvisno je od podnebja, kje je vaša stavba in kako je grajena hiša, iz katerih materialov. Pomembno je tudi, kako je znotraj izolirana in kako so izolirana tla ter podstrešje. Fasade se izdelajo iz različnih materialov, nekateri so naravni, drugi ne, odvisno je, kaj hočete zase in v kaj verjamete, da je za vas bolje.

Ko se odločate za fasado ali za obnovo fasade, je treba paziti na nekaj stvari. Če gre za novogradnjo, potem je fasada na nek način določena, vi odločate o barvi in nekaterih detajlih. Vendar ne vedno, ker so nekatere stavbe v takih območjih, ki so varovana in tudi barve fasad ne morete izbrati sami, da ne bi izstopala preveč od okolja.

Moderne fasade tam, kjer lahko sami odločate o barvi in izgledu, pa so lahko zelo inovativne, pisane, živih barv in zanimive. Nekateri jih lepo poslikajo. Nekateri pa celotno fasado pustijo prerasti z bršljanom ali drugimi plezalkami, ki cvetijo, da hiša zgleda kot da je eno veliko drevo in se od narave skoraj ne loči. Če nebi videli vrat in oken ter strehe nebi vedeli, da je spodaj hiša s fasado.

Rate this post