Fizioterapija

Pri določenih poškodbah, kot so različni zlomi ali poškodbe v hrbtenici, so potrebne kar gibalne vaje, da se povrnemo nazaj v stare tire. Hvala bogu, da je danes že zdravstvo napredovalo, poleg tega pa nam po poškodbah oziroma raznih operacijah pomagajo fizioterapije. Fizioterapija je še kako pomembna pri raznih težavah, pri poškodbah ali raznih operacijah.

fizioterapija

Mogoče ste se že kdaj morali soočati z raznimi poškodbami in kasneje s fizioterapijo. Kaj sploh je fizioterapija, za vse tiste, ki se še s tem niso srečali. Ko si kaj poškodujemo, mogoče roko, nogo ali hrbtenico pride lahko do velikih težav. Lahko se zgodi, da ne moremo pravilno premikat roke, noge ali ne moremo hodit. Zato pa so tukaj fizioterapevti, ki nam z različnimi vajami pomagajo, da se začnemo nazaj gibat. Oni točno vedo kako morajo reagirati, kaj lahko delamo in kako. Z različnimi vajami mi lepo počasi začnemo nazaj premikat roke noge ali mogoč hrbtenico.

Omenjam večinoma samo noge, roke ali hrbtenico. Ampak niso samo ti udi potrebni razgibavanja po nesreči. Odvisno je kakšno nesrečo smo doživeli, ampak na ti udi so največkrat poškodovani, ki potrebujejo nego. Fizioterapija je po raznih nesrečah ali operacijah zelo pomembna. Že v bolnici se začnejo razne vaje, da začnemo počasi razgibavat. Vaje moramo tudi delat kasneje doma, kot dobimo navodila, nekateri začnejo tudi hodit k fizioterapijah takoj, drugi morajo čakat, da se naročijo in gredo v toplice. Tudi sama sem imela doma hčerko, ki je bila operirana na hrbtenici. Zato vem, da je fizioterapija še kako pomembna, saj se je že v bolnici morala počasi razgibavati, da se je lahko postavila na noge. Če bi samo ležala, ne vem če bi danes bila nazaj ista, tudi doma je morala redno izvajat vaje, kot so ji naročili v bolnici. Hvala bogu, da imamo fizioterapevte, ki pomagajo bolnikom se razgibavat, da pridejo nazaj v stare tirnice.

Rate this post