Kako vam pomaga ginekološki pregled in kako se pripraviti

Ginekološki pregled vam lahko para živce, vendar je to preprost in hiter postopek, ki je pomemben del ohranjanja vašega splošnega zdravja, najhitreje in najbolj točno ga opravlja Klinika Omnia. Ko boste razumeli namen letnega zdravniškega pregleda in kaj vključuje, boste ugotovili, da ni razloga za skrb ali sram. Namen vašega rutinskega letnega ginekološkega pregleda je omogočiti ponudniku zdravstvenih storitev, da pregleda vaše ženske ali moške organe, da zagotovi in ohrani vaše dobro ginekološko zdravje. Fizični del pregleda traja približno 10 minut, pred in po pregledu pa je čas, da postavite morebitna vprašanja, ki jih imate. Ginekološki pregled lahko zgodaj odkrije vaše težave in pravilno ter hitro zdravljenje vam lahko marsikaj olajša ali celo reši življenje.

ginekološki pregled

Ženske bi morale začeti z letnimi ginekološkimi pregledi med 18. in 21. letom starosti ali ko postanejo spolno aktivne. Če pa se pojavijo kakršni koli ginekološki simptomi, se na ginekološki pregled naročite prej. Takšni simptomi vključujejo nepravilnosti v menstrualnem ciklu, nenavadne ali hude bolečine v nožnici ali medenici, nenormalno krvavitev ali izcedek iz nožnice, otekanje, občutljivost, rane, zatrdline ali srbenje ali nenavadne spremembe v prsih.

Ko se naročite na prvi ginekološki pregled je dobro, da ginekologu poveste, da je to vaš prvi ginekološki pregled. Vaš zdravstveni delavec ve, da je veliko žensk nervoznih zaradi ginekoloških pregledov, zato vam bo pomagal, da se sprostite in razumete postopek. Prav tako je povsem sprejemljivo, da vas med obiskom spremlja ženska družinska članica ali prijateljica. Ni vam treba narediti veliko, da se pripravite na medenični pregled. Ne umivajte se, ne uporabljajte vaginalnih krem in ne imejte spolnih odnosov 24 ur pred pregledom. Če imate menstruacijo v času, ko bi morali imeti pregled, ga boste morali prestaviti.

Fizični pregled vključuje vzorec urina, zunanji in notranji pregled medenice, bris Papa in pregled dojk. Pregled medenice pri vašem ginekološkem pregledu je sestavljen iz štirih glavnih korakov: pregleda zunanjih spolovil, pregleda z spekulumom, testa brisa Papa in bimanualnega pregleda.

Rate this post