Hemoroidi

Ko nas kaj teži, naša samozavest kar pade. Tudi postanemo slabe volje, ni nam do ničesar, posebej, če imamo poleg kakšne bolečine. Takrat najprej posegamo po domači lekarni ali pa stopimo v bližnjo lekarno. Tudi se zgodi, da moramo včasih stopit do zdravnika, da nam pomaga in reši našo težavo oziroma bolečino. Je pa tudi ena nadležna stvar, ki se pojavlja pri vedno več ljudi in ne izbira spola. To so hemoroidi ali zlata žila. Hemoroide imamo vsi, ampak nimamo vsi težav, nekateri imajo resne težave ter občasne bolečine. Popolnoma odstranit jih ne moremo, lahko jih samo zmanjšajo, da vam lajšajo bolečine.

hemoroidi

Za hemoroide smo sigurno že vsi slišali, mogoče se kateri s to težavo tudi borite, samo upam, da nimate prevelikih težav. To so žilne blazinice, ki nam pomagajo pri izločanju blata. Ko pa se povečajo, takrat pa pride do težav in bolečin, kar pa je precej nadležno. Mislim, da vemo, kje se pojavijo hemoroidi, pri zadnjiški odprtini. Obstajata pa dve vrsti, to so zunanji, ki jih lahko kar z roko otipamo, so pa tudi notranji, to pomeni v notranjosti analnega kanala. Zakaj nastanejo oziroma se povečajo, da imamo včasih grozne bolečine ni prav znano. Pripomore lahko stres, ne pravilna prehrana, ne redno odvajanje blata, pravijo, da je tukaj tudi dednost.

Zunanji hemoroidi, kot sem že omenila nastanejo na zunanji strani. Oteklina nastane lahko zelo hitro, kar postane zelo trda, čvrsta ter velika do nekaj centimetrov. Že na sam dotik zelo boli, kaj šele pri sedenju. Ne probavajte te otekline porinit v zadnjik, ker to ni mogoče. Hemoroidi so napolnjeni s krvjo, zato se včasih tudi predrejo in ven teče kri. V lekarni dobite zdravilo za njih, lahko pa obiščete zdravnika, da vam napiše recept. Notranji se nahajajo znotraj, se pa včasih zgodi, da prilezejo ven. Sami jih lahko potisnete nazaj. Tudi te lahko zdravite z istim zdravilom, kot notranje. Upam, da nimate težav s to nadlogo.

Rate this post