Kako se najlažje premaga hripavost?

Hripavost nastopi, ko so glasilke vnete, pri tem pa največkrat tudi žrelo in pljuča. Odvisno je, za kaj gre. Če gre za prehlad ali gripo, boste hripavi zato, ker se grlo izsuši in jer se sluz nabere na glasilkah. V tem članku vam povemo, kako premagati hripavost na naraven način. Vendar pa hripavost nastane tudi na druge načine, predvsem, ko s kričanjem ali preveč dolgim govorjenjem preobremenimo glasilke, ki niso vajene tega. Gasilke so namreč mišice, ki jih je treba enako trenirati, kot druge mišice. To velja še posebej pri petju.

hripavost

Ko nastopi hripavost, jo je težko odpraviti, zato je bolje, d se jo prepreči prej, ker je to možno. Kasneje lahko le blažimo posledice. Seveda je najbolje, da se zdravo prehranjujejo in smo na svežem zraku, da preprečimo bolezni ter vdor bakterijam ter virusom v naše telo. Najbolje je, da preden dolgo govorimo, mišice ogrejemo s tihim petjem, to počno učitelji preden začno predavati. Za pevce je enako pomembno, da najprej ogrejejo glasilke in se šele nato ukvarjajo s petjem.

Hripavost boste preprečili in ublažili, če že nastane, z grgranjem timijanovega čaja, ki bo ubil bacile ter bakterije in očistil grlo ter glasilke. Pomaga tudi žvečenje žajblja. V lekarni pa dobite zeliščne bonbone, ki so švicarski proizvod brez sladkorja in jih lahko ližete, ter tako ves čas mažete grlo. Grlo ne bo več bolelo in srbelo, hripavost bo počasi izginila.

Hripavost prepreči tudi sirup, ki ga dobite v lekarni, ni pa naraven. Bolj naravne je med, ki ga lahko tudi stopite v topple mleku in to pojete po použitkih. Vendar ne preveč, ker vam lahko postane slabo, ker sta obe sestavini kar težki za prebavo ter sladki.

Če imate voljo in čas, lahko sami naredite zeliščne bonbone in sicer zmeljete lan ter zelišča, kot je timijan, ter ju zmešate, namočite in oblikujete v tablete. Te tablete ali mal kolačke potem posušite v pečici ali v sušilniku za sadje, tudi radiatorju ali peči je v redu. In tako imate najcenejše, doma pripravljene 100 % naravne tablete proti hripavost, ki so zdrave in nenevarne. Te lahko žvečite in ližete pred naporom, torej pred dolgim govorjenjem ali pred petjem.

Rate this post