Implantat ali nadomestek zobne korenine

V zobozdravstvu je veliko novih stvari. Ena izmed teh je tudi veliko različnih vrst nadomestkov za vaše izgubljene zobe. Izbira je res velika, se bodo pa zobozdravniki odločili za eno rešitev, glede na stanje vaših zob. Kakorkoli že pa je ena izmed možnih rešitev tudi implantat. To je v bistvu samo nadomestek zobne korenine in ne celotnega zoba. Si pa lahko več o implantatih preberete tudi na: https://www.clarus-dental.si/sl/storitve/implantologija.

implantat

Implantat je v bistvu nadomestek zobne korenine. Vemo, da pa je izguba celotnega zoba lahko res boleča preizkušnja. Še posebej nas to moti, če se nam zgodi pri sprednjih zobeh, kjer se to še bolj vidi in kjer lahko drugi to takoj opazijo. Začne pa zato veliko ljudi skrivati svoj nasmeh, prav tako pa ljudem v večini pade tudi samozavest. Danes pa je vse to popravljivo. Drugače zobozdravstvo pozna res veliko različnih možnosti s katerimi lahko nadomestijo izgubljene zobe. Veliko ljudi, ki pa je kakšen zob izgubilo pa najprej dobi implantat ali nadomestek zobne korenine. Tukaj gor vam pa bodo potem naredili še zob. Je pa oboje, zob in korenina potem narejena tako, da izgleda vse naravno. Torej nihče sploh ne bo vedel, da ste se kdaj koli sploh borili z izpadlimi zobmi.

Implantat pa nima samo te velike prednosti, da je njegov izgled naraven. Recimo ena izmed prednosti je še tudi, da pa je narejen iz takšnih materialov, ki ne povzročajo nobenih alergij. V tem primeru vam implantata ne bodo rabili nikoli odstraniti, ker bi mogoče bili alergični oziroma bi se alergijska reakcija pojavila pozneje. Morate pa biti tudi primeren kandidat za implantate. Najprej morajo videti, da pa imate res odlično zobno higieno. Če tega ne boste imeli bodo vas zavrnili, ker se v tem primeru lahko zgodi, da boste zaradi nečistoče izgubili implantat. Drugače pa morate to zobozdravstveno storitev plačati.

Rate this post