Jezikovne počitnice – učenje skozi zabavo in gibanje

Ker so poletne počitnice čas za sprostitev in zabavo, so jezikovne počitnice zasnovane tako, da otroci jezik spoznavajo na sproščen in zabaven način, hkrati pa se tudi aktivno gibajo in rekreirajo. Več si preberite na naslovu: https://www.didaktum.si/jezikovne-pocitnice-lp/.

Edinstvene jezikovne počitnice v sodelovanju s Športnim društvom GIB

Letos so se pri Didaktumu povezali s Športnim društvom GIB in pripravili izjemne jezikovne počitnice! Otroci so imeli priložnost učiti se angleščine skozi igro, petje, ples, gibanje, pripovedovanje zgodb ter različne ustvarjalne delavnice. Vse to jim je omogočilo, da so se nevsiljivo in prijetno spoznavali z jezikom. Aktivnosti so bile prilagojene starosti otrok, tako da bodo vsi deležni ustreznega izobraževanja in zabave.

Jezikovne počitnice

Izkušeni učitelji in poudarek na komunikaciji

Jezikovne počitnice so vodili izkušeni učitelji, ki so vedeli, kako pritegniti otroke. Glavni poudarek je bil na komunikaciji, saj je interaktivnost ključnega pomena. Otroci so bili spodbujeni k sodelovanju in govorjenju v angleškem jeziku. Prek dialogov in pogovorov so pridobivali jezikovno znanje v prijetnem druženju s sovrstniki. Jezikovne počitnice so bile prilagojene tako otrokom, ki se z jezikom srečujejo prvič, kot tudi tistim, ki že imajo nekaj predznanja.

Vsebina jezikovnih počitnic

Jezikovne počitnice združujejo zabavo, učenje in gibanje. Otroci so imeli imeli priložnost izboljšati svoje znanje angleščine skozi poučne dejavnosti ter se hkrati rekreirati s plesom, igro in drugimi gibalnimi uricami. Tečaji so bili namenjeni otrokom od 5. do 12. leta starosti. Otroci so bili razdeljeni v dve skupini glede na starost, Tečaji so potekali v prostorih GIB Ljubljana Šiška.

Učenje, zabava in gibanje združeni v eni izjemni izkušnji!

Nepozabne športno-jezikovne počitnice so vas bodo navdušile ves dan. Dan se je pričel s prihodom, varstvom in okusnim zajtrkom, nato pa ste se podali v svet različnih športnih dogodivščin v kar devetih specializiranih dvoranah. Tam ste spoznavali in se preizkušali v različnih športnih disciplinah. Po sproščujočem odmoru je sledilo okusno kosilo, potem pa so se začnele tudi tri ure učenja angleščine na dan. Po učenju ste si privoščili tudi malico, preden ste se z nasmehom na obrazu odpravili domov.

Usposobljeni učitelji za učenje in varstvo

Jezikovne počitnice za otroke so bile zasnovane tako, da so otrokom omogočale zabavo, učenje in varno okolje. Skupaj s strokovno usposobljenimi učitelji so se otroci podali na jezikovno in športno popotovanje.

Učenje skozi komunikacijo in aktivno udeležbo

Poudarek je bil na komunikaciji, saj otroci najbolje in najhitreje napredujejo, ko se učijo tujega jezika skozi pogovor in interakcijo. Spodbujali so jih, da sodelujejo pri različnih delavnicah ter se pogovarjajo v ciljnem jeziku med druženjem z vrstniki.

Prilagojene metode za individualne potrebe

Strokovni učitelji uporabljajo sodobne in prilagojene učne metode, ki so prilagojene posameznim potrebam in ciljem otrok. To omogoča, da vsak otrok napreduje v svojem tempu in na svoj način.

Strokovno vodeno učenje angleščine

Učitelji, ki vodijo učenje angleščine za otroke, so strokovno usposobljeni in imajo izkušnje s poučevanjem najmlajših. Z njihovo pomočjo so vaši otroci ne samo napredovali v znanju jezika, temveč so se učili na način, ki je zabaven in zanimiv.

Raznolik program za vse starostne skupine

V jezikovni šoli Didaktum so pripravili poseben program učenja angleščine, ki je prilagojen različnim starostnim skupinam. Za najmlajše tečajnike so oblikovali izjemno interaktivne in zabavne ure, kjer se jezik spoznava skozi igro, petje, ples, gibanje, zgodbe in raznolike delavnice. To omogoča otrokom, da se s tujim jezikom seznanijo na prijeten in sproščen način, kar pripomore k boljšemu učenju.

Prilagojen pristop za različne starosti

Tudi starejši otroci imajo možnost učenja angleščine prek enakih privlačnih aktivnosti, vendar so te prilagojene njihovi starosti in znanju. Ni pomembno, ali se otrok srečuje z angleščino prvič ali pa že ima nekaj predznanja, jezikovne počitnice so zasnovane tako, da koristijo vsem.

Učenje skozi zabavo in raznolikost vsebin

Jezikovne počitnice za otroke so se odvijale popoldne, s 3 učnimi urami na dan, od ponedeljka do petka. Otroci so se skozi različne vsebine spoznavali z angleščino, kar je pripomoglo k boljšemu razumevanju in uporabi jezika. Aktivnosti so bile zasnovane tako, da so otroci uživali in se hkrati učili. Zgodnje srečanje z jezikom je ključno. Otroci so se pri njih učili angleščine skozi igro, ples, pravljice in obilo zabave. To jim ne le omogoča osnovno znanje tujega jezika, temveč gradi trdne temelje za nadaljnje učenje in komunikacijo.

Pomembnost znanja tujih jezikov

V današnjem svetu je znanje tujih jezikov nuja, ne samo prednost. Na Jezikovnem inštitutu Didaktum verjamejo, da je učenje angleščine lahko tudi izjemno zabavno in privlačno.

Investicija za prihodnost

Znanje angleščine je ključno za uspešno življenje in kariero. Jezikovne počitnice so priložnost, da investirate v prihodnost vaših otrok. Angleščina je najpogosteje uporabljani svetovni jezik, zato je pomembno, da se otroci že v zgodnjih letih spoznajo z njim, da ga bodo ljubili in uporabljali skozi vse življenje.

Najbolj učinkovito učenje med 3. In 9. Letom starosti

Otroci so najbolj dovzetni za učenje tujih jezikov med 3. in 9. letom starosti. Jezikovne počitnice so odlična priložnost, da vaš otrok v tem obdobju aktivno spoznava in uporablja angleški jezik ter ga s pomočjo igre in športa vtisne v svoje znanje.

Rate this post