Kaj je artroza?

Ljudje se skozi življenje soočamo z vsakovrstnimi težavami, tudi zdravstvenimi. Če vas zanima še več o tem, kaj je artroza, berite naprej. Nekatere so blažje, druge resnejše, med tiste, ki prizadene vse več ljudi, pa je tudi artroza, ki je, po domače rečeno, obraba sklepov.

artroza

Gre torej za obrabo sklepov, ki se pojavi zlasti v sklepih, ki nosijo večino naše teže. To so torej sklepi kolen, hrbtenice, kolka, artroza pa se pojavlja tudi na sklepih dlani in prstov, saj roke uporabljamo skorajda ves čas, pri vsakodnevnih opravilih, v službi in drugih stvareh. Gre torej za poškodovane sklepe, kar se lahko pokaže tudi v bolečinah in vnetjih, včasih pa je stanje tako hudo, da so potrebni operativni posegi. Glede na vse opisano bi morda menili, da artroza, torej obraba sklepov, prizadene zlasti starejše ljudi, pa to ni nujno, saj za njo obolevajo tudi mlajši, tisti, za katere bi rekli, da česa takšnega sploh ni mogoče. Je pa res, da bolezen dandanes ne izbira in tudi ta se lahko zgodi vsakomur. Vendar pa velja, da obstajajo nekateri dejavniki tveganja, kot so na primer genetika, teža, spol, starost, poklicno delo, nepravilna drža, prehude obremenitve … Če vse to seštejemo, se kaj kmalu lahko pojavijo kakšne težave, seveda pa se artroza ne pojavi kar tako, čez noč, ampak nastaja kar nekaj let, do občutimo, da je nekaj narobe.

V vsakem primeru pa gre za stanje, ki ga ne gre kar tako odpraviti, ampak lahko omilimo bolečine, napredek … Če poznate smrekovo mazilo, potem veste, da imajo ljudje z njim same pozitivne izkušnje, saj poročajo o izboljšanem stanju, veliko ljudi je težave z artrozo celo popolnoma odpravilo. Mazilo pa uporabljajo tudi za druge tegobe, saj gre za pripravek, ki ga je danes nujno imeti v domači lekarni. Obiščite zgornjo povezavo in se pozanimajte še sami, kako bi lahko blažili težave z artrozo.

Rate this post