Kaj pomeni, če ima zimska bunda še Gore-Tex membrano?

Kaj pomeni, če ima zimska bunda še Gore-Tex membrano?

Sodobne zimske bunde so opremljene z raznimi dodatki, ki nadgrajujejo lastnosti osnovnega tekstila. To je vsekakor dobrodošlo, po drugi strani pa lahko vodi tudi v nesporazume in težave pri izbiri bunde. Nenazadnje se lahko zgodi, da brez potrebe plačujemo za razne dodatke, ki jih ne bomo nikoli potrebovali in morda niti ne vemo, čemu pravzaprav služimo. Vsekakor se je pametno pozanimati, kaj ti dodatki so in kako nam bodo koristili, preden se odločimo za nakup zimske bunde. Še posebej zato, ker je takšno oblačilo drago in namenjeno dolgoletni uporabi!

zimske-bunde

Kaj je torej Gore-Tex membrana? Gre za zelo priljubljeno in dokaj pogosto posebnost zimskih oblačil in obutve. Ravno zato je tudi nekoliko lažje izbrati te izdelke, saj lažje najdemo podatke o tej tehnologiji in tudi mnenja uporabnikov. Na kratko lahko rečemo, da je Gore-Tex membrana, ki zagotavlja vodoodbojnost oblačila ali obutve, kar je vsekakor dobra pridobitev vsake zimske bunde. A ne gre le za to. Izdelki iz originalne Gore-Tex membrane se odlično obnesejo tudi v drugih vremenskih razmerah. Poleg tega, da membrana odbija vodo, bo ponudila tudi neprehodno zaščito pred sunki mrzlega vetra, za nameček pa kljub dobri zaščiti oblačilo tudi dobro diha.

V praksi se bo zimska bunda z Gore-Tex membrano izkazala za izjemno vsestransko oblačilo v hladnejšem delu leta. V vseh vremenskih razmerah se lahko s takšnim oblačilom brezskrbno podamo v naravo, poleg tega pa zračnost in udobje membrane zagotavljata prijetno uporabo tudi pri športnih aktivnostih. Predvsem Gore-Tex Infinium izdelki so pisani na kožo aktivnejšim uporabnikom, čeprav bo pri zimski bundi verjetno prioriteta zaščita pred mrazom in snegom, ne toliko nizka teža in odlična fleksibilnost oblačila.

Ne glede na to, za kakšno oblačilo pravzaprav gre, ponuja Gore-Tex membrana udobje v vsakem vremenu. Zimske bunde s tem dodatkom so vsekakor prava izbira za tiste, ki se pozimi pogosto znajdejo do kolen v snegu ali izgubljeni v snežnem metežu, so pa takšne zimske bunde seveda zelo dobrodošle tudi pri običajnem sprehodu po mestu.

5/5 - (1 vote)