Kako vam preprost test sklec lahko pove veliko o vašem zdravju

Število sklec, ki jih lahko moški opravi zaporedno brez vmesnih prekinitev in počitka, nam lahko veliko pove o njegovem zdravstvenem stanju in zdravstvenih obetih v njegovi prihodnosti.

Sklece so bolj pomembne kot si morda mislite. Poleg tega, da so zelo dober način za vzdrževanje telesne pripravljenosti so lahko tudi dober indikator vašega splošnega zdravstvenega stanja.

Koliko zaporednih sklec lahko naredi moški, je dober indikator njegovega zdravja in telesne pripravljenosti. Torej koliko sklec mislite, da bi lahko naredili? Deset? Dvajset? Morda celo sto?

Vsak bi moral ciljati, da je zmožen narediti vsaj 40 zaporednih sklec. To ne pomeni, 10 sklec in kratek predah, temveč 40 zaporednih sklec brez predahov.

Nova raziskava, ki so jo izvedli na univerzi v Harvardu je ugotovila, da moški, ki lahko naredijo 40 sklec ali več, imajo 96% manjšo verjetnost srčnega obolenja, kot moški, ki lahko naredijo samo 10 sklec.

Test izvajanja sklec bi lahko bil celo bolj natančen kot tekaški test, ki trenutno velja za standard ocenjevanja kardiovaskularnega stanja posameznika.

sklece

Glavni avtor študije Dr. Justin Yang je povedal, da zmogljivost opravljanja večjega števila zaporednih sklec je bila bolj močno povezana z zmanjšanjem verjetnosti za nastanek kardiovaskularnih obolenj, kot pa standardni tekaški testi.

Študijo so izvedli na vzorcu 1104 aktivnih gasilcev, starih med 21 in 66 let. Njihovo zdravstveno stanje so analizirali v obdobju enega desetletja. Udeleženci študije, ki so lahko na testu naredili 40 sklec ali več so bili veliko bolj zdravi in imeli manjšo verjetnost za razvoj kardiovaskularnih bolezni, kot pa tisti, ki so komaj naredili 10 sklec.

Sklece so preprosto vadba, ki jo lahko izvajate kjerkoli. Vse kaj potrebujete so tla in voljo do dela. Preizkusite tudi sami koliko sklec lahko naredite v enem poskusu, brez prekinitev. Če jih boste naredili manj kot 40, bi bilo dobro, da naredite nekaj sprememb v vašem življenju in se začnete bolj aktivno ukvarjati s športnimi aktivnostmi. Pazite, da boste sklece izvajali pravilno. Če jih ne boste, potem vaši rezultati ne bodo bili dober indikator splošnega zdravja.

5/5 - (1 vote)