Komarnik za poletje brez mrčesa

Vroči dnevi nas prisilijo, da imamo odprta okna podnevi in ponoči. Problem pa nastane, ker tako v notranjost pride tudi vse vrste mrčesa. Tu pride v poštev komarnik Roltek. Ta je odlična pregrada, ki nepovabljenim živalcam prepreči vstop v notranjost. Komarniki so primerni tako za hladnejše zimske, pa tudi toplejše dneve. Njihova primarna naloga je preprečiti uhajanje manjših delcev in živali iz zunaj, mnogi pa jih uporabljajo tudi za varnost notranjih živali ali pa otrok, da odprta okna ne predstavljajo nevarnosti.

komarnik

Komarniki imajo več nalog

Že velika večina oken je opremljenih s komarniki. Ti so odlična zaščita pred mrčesom, s to razliko, da v primerjavi z večino ostalih pripomočkov, ne škodujejo živalim. Pri veliki večini ostalih pripravkov, ki notranje prostore ščitijo pred vdorom mrčesa, je komarnik popolnoma nenevaren za živali. Čebel, muh in komarjev, ki se najpogosteje znajdejo notri, tako ne bo treba več ubijati. In vsi vemo, da je na žalost to večkrat bolj priljubljena metoda, kot, da bi se živali rešili na drugačen način. S komarnikom lahko tako v vseh delih dneva brez problema odprete okno in prezračite prostor. Tudi, če bo vreme malenkost vetrovno, vam ne bo treba skrbeti, da bi se na notranji strani okna znašli odpadni listi in podobno. Gosto pletena mreža je namreč narejena tako, da notri spusti svež zrak in nič drugega.

Komarnik poleg zaščite pred mrčesom nudi tudi zaščito pred večjimi živali, kot so ptice, čeprav se v resnici le redko znajdejo v notranjosti. Je pa uporaba komarnika priljubljena tudi pri lastnikih mačk in psov. Še posebej mačke se rade zadržujejo pri oknu in opazujejo okolico. Problem lahko nastane, če mačka zagleda ptico ali kaj drugega zanimivega. V tem primeru se lahko pripravi na napad in celo skoči z okna. In če je vaše stanovanje v višjem nadstropju, se lahko mačka pri padcu poškoduje. V tem primeru komarnik deluje kot njena zašita, vseeno pa lahko mačka pri odprtem oknu opazuje okolico.

Različne vrste komarnikov

Obstaja več vrst komarnikov, ki bi bili lahko primerni za vaša okna. Vsi komarniki so narejeni iz goste mreže, ki ščiti pred vdorom mrčesa in podobno. Tako si lahko izberete rolo komarnik, ki je pritrjen na okvir in ga odvijete, ko ga rabite. Potem so tu drsni komarniki, ki so primerni za večja okna ali pa se za vrata odločite za krilne komarnike. Nazadnje so tu še fiksni komarniki, ki se jih namesti na okno, vseeno pa jih lahko odstranite, ko jih ne potrebujete. Ne glede na vašo izbiro, vam bodo komarniki prišli zelo prav.

Rate this post