Vitaminska doza, ki jo prinaša kostanjev med

Izredno priljubljen izdelek pridnih čebel je tudi kostanjev med pridelan v Sloveniji, ki je na podlagi preverjene kakovosti, je specifičnega grenkega in močnega okusa. Njegova temnorjava barva je izrazita za kostanjev med, čigar okus spominja na pelin, vsebuje tudi več zrnc cvetnega prahu, kar mu daje grenki okus, je pa na podlagi tega več vitaminov kot ostale vrste medu. Sedaj nam je znano zakaj je kostanj tako pomemben za naše čebele ko medi. če pomislimo kako na kostanjev med oziroma njegovo bero vpliva vreme potem lahko vem kdaj bo na zalogi več ali manj medu, čebele namreč pridno delajo ko je zunaj toplo vreme, ki je ugodno za čebeljo pašo. Če pogledamo kostanjev med potem lahko rečemo, da je eden značilnih medov za področje Prekmurja, je pa med med ljudmi tudi najbolj priljubljena ravno zaradi velike vsebnosti vitaminov in mineralov, obenem pa ima tudi pozitivnih zdravilnih učinkov. V kolikor imate srčne ali jetrne težave vam priporočamo uživati kostanjev med, ki obenem tudi zvišuje imunski sistem organizma in deluje kot naravni antibiotik, zvečer pa vam pomaga tudi pri nespečnosti.

kostanjev med

Sam kostanjev med je nepogrešljiv v kuhinji, predvsem v hladnejših dneh, lahko pa ga uživate skozi vse leto, kot sladilo v čaj ali mleko z cimetom, ali pa kot odličen slovenski zajtrk, ki bo poskrbel za vaše dobro počutje skozi cel dan. Izredno priljubljen pa je tudi v kuhinji pri peki peciva, lahko se odločite za medenjake ali pa medeno pito, ki zagotovo predstavljajo najlepši praznični čas.

Kot zagotovilo, da je kostanjev med resnično vrhunski izdelek narave preverjene kakovosti, imate pri kostanjevem medu tudi certifikat, da je med slovenski ter ima zaščiteno geografsko označbo, ar pomeni, da je izdelan na območju Slovenije pod strogim nadzorom. Vzemite si čas obiščite čebelarja in spoznajte svet pridnih čebelic, ki nam s svojimi pridelki polepšajo mrzle in praznične dni.

Rate this post