Krava, ki je pobegnila med transportom v klavnico

Na Poljskem je neka krava dlje časa sama živela na majhnem otoku in napadla vsakogar, ki se ji je poskušal približati, kamor je pobegnila, ko so jo poskušali odpeljati v klavnico.

Krava je pobegnila, ko so jo poskušali strpati v tovornjak, ki bi jo odpeljal v klavnico. Namesto, da bi se pustila odpeljati se je zabila v kovinsko ograjo in jo porušila ter se zapodila proti jezeru od koder je odplavala na bližnji otok.

Nekaj delavcev je poskušalo kravo ujeti, vendar se ni pustila zaustaviti ter je celo zlomila roko enega izmed delavcev.

Po tednu poskušanja, da bi kravo dobili nazaj, je lastnik obupal in raje poskrbel, da je imela žival na otoku dovolj hrane, da ne bi od lakote poginila.

krava

Kasneje so poskušali pomagati tudi gasilci, ki so želeli odpluti na otok s čolnom in pripeljati kravo nazaj. Vendar, ko jih je krava opazila, je odplavala na bližnji polotok in se spet izognila ujetju. Poveljnik gasilcev je povedal, da je žival sicer bila prestrašena, vendar je izgledala zdravo in dobro.

Tudi veterinar, katerega so poklicali, da bi uspaval kravo, ni imel več sreče, ker mu je zmanjkalo plinskih nabojev in bi trajalo več dni preden bi lahko dobil nove.

Ker očitno noben način ni deloval in je zgledalo, da je krava neulovljiva se je kmet odločil, da jo bo ustrelil. Vendar je posredoval lokalni politik, ki je delil kravino zgodbo na Facebooku ter ponudil, da sam plača za kravo in poskrbi zanjo. Omenil je, da ni vegetarijanec, vendar se mu zdi njena odločnost in volja do življenja neverjetna in zato meni, da si krava zasluži mirno življenje nekje na varnem.

Na Facebooku se je tako začela kampanja, kjer so se ljudje organizirali in pomagali iskati mesto, kjer bo krava lahko mirno preživela svoje dni in uživala v svoji zelo težko priborjeni svobodi.

5/5 - (1 vote)