Krave vdrle v trgovino in se gostile z izdelki

Tri pobegle krave so se sprehodile v manjšo trgovino v Hong Kongu in se začele veselo gostiti z sadjem in zelenjavo, ki je bila v trgovini.

Eden izmed obiskovalcev je posnel videoposnetek nenavadnega dogodka. Na njem vidimo tri krave, ki mirno jedo sadje in zelenjavo, medtem ko jih ljudje presenečeno gledajo. Mnoge je situacija zelo zabavala in so se prav prijetno nasmejali ob pogledu na pogumne krave.

Predstavnik trgovine je za medije povedal, da so krave čez čas same odšle ven iz trgovine, vendar žal računa za pojedeno hrano niso poravnale. Povedali so še, da so poškodovane izdelke morali vžrti v smeti, nekatere pa so samo morali malo očistiti in so jih lahko postavili nazaj na prodajne police.

O incidentu je bila obveščena policija, ki zaenkrat še preiskuje čigave so bile krave. Živali so namreč povzročile kar nekaj škode v trgovini, katero bo moral lastnik krav, če ga najdejo, poravnati.

krave

Sicer pa so bile krave zelo mirne in med dogodkom nihče ni bil poškodovan. Krave so se po trgovini pazljivo premikale, tako da niso pretirano ovirala ostalih nakupovalcev in se ležerno sprehajale od ene trgovske police do druge in pojedla tiste izdelke, ki so jim bili všeč.

Zanimivo je, da ni znano, da bi v bližini trgovine bila kakšna kmetija ali kakršna koli ustanova od kje bi lahko krave prišle. Policija bo zagotovo imela veliko težav pri ugotavljanju od kje so krave sploh prišle, če jih bo seveda kdaj sploh še našla.

Živali tudi niso bile označene, tako da jih bo zelo težko identificirati. Ko so se odpravili ven iz trgovine jim ni nihče poskušal slediti, zato je dejansko zelo malo verjetno, da se bo njihov lastnik odkril.

Upamo lahko vsaj, da so se krave dovolj najedle in se ne bodo več rabile vračati po hrano v trgovino.

黃牛闖梅窩超市「洗劫」生果 區議員:疑慣被餵食故闖店舖求果腹

【牛牛:Let's宵夜!!】黃牛闖梅窩超市「洗劫」生果 區議員:疑慣被餵食故闖店舖求果腹有網民晚上在facebook專頁「巴打絲打 Facebook Club」上載片段,指數隻「大水牛」晚上闖入梅窩百佳Fusion「食開年大餐」。梅窩區議員黃文漢向《明報》表示,當時有4隻黃牛走進百佳吃水果,又指今次是首次有牛隻闖進店舖,已將有關片段交予漁農自然護理署,要求署方處理。百佳回覆本報查詢,稱已銷毀涉事水果及徹底清潔附近擺放生果的貨架。黃文漢接受《明報》訪問時表示,事發在周四(7日)晚上8時許,4隻黃牛走入Fusion「開餐」不久,職員及市民已將他們趕出店外。但至晚上近10時半,有網民再在fb上載照片,指仍有3隻牛在已關門的店外徘徊。黃文漢稱梅窩一向有約30隻黃牛及40隻水牛生活,但以往從未試過有牛闖進店舖。但黃指平日都有市民會餵牛隻吃水果,懷疑今次的黃牛因「食慣咗」而走進商店尋找水果果腹。他又擔心牛隻試過闖進店舖後,同類事件會陸續有來,已將事發片段交予漁護署,要求署方處理。百佳超級市場公共關係部回覆《明報》查詢,稱涉事分店附近有牛隻聚居,今晚牛隻懷疑「意外闖進店舖,很快便離開」。公司已報警,並銷毀相關水果及徹底清潔附近貨架。大嶼山愛護水牛協會主席何來表示,從片段所見,涉事4隻牛都是年幼黃牛。何指牛隻一般不會走入店舖,但梅窩的垃圾桶經常爆滿,牛隻平日容易接觸垃圾桶內或旁邊的廚餘,有記憶後就有機會再找廚餘吃,「廚餘包括水果,冬天時草的長度不及夏天長,牠們不夠食就去找食物」。她亦不排除該些牛隻被近日村內炮仗聲嚇倒而與牛群走散,加上頑皮及好奇,因而闖進超級市場內,呼籲市民見到牛隻保持冷靜,毋須報警,「你冷靜,牠們就冷靜,牠們其實都在找路離開」。#牛牛話#我都有牛肖像權㗎#話拍就拍#以後點出嚟行喎#即時港聞#明報加東網

Objavil/a Ming Pao Daily News (Toronto) dne Četrtek, 07. februar 2019

Rate this post