Kdaj otroka vključiti v glasbeno šolo

Glasbena šola je prostor, kjer je vsakemu udeležencu dano razvijanje vseh čutov. Znano je, da ima glas tudi terapevtski učinek. Mama lahko svojemu otroku predvaja določeno glasbo z namenom boljšega razvoja že v času nosečnosti. Otroci so tako bolj umirjeni, sproščeni in se razvijajo v za njih pozitivnem okolju. Z glasom se namreč začne tudi naše življenje, kasneje način izražanja ter komunikacija z okoljem. Seznanjanje s glasbo ter vpis v glasbeno šolo se tako priporoča že našim najmlajšim. Izkušen glasbeni pedagog omogoči otroku seznanjanje z prvimi glasbenimi vsebinami ter načeli.

na splošno

Prvi program po metodi učenja po Edgarju Willemsu je namenjen malčkom od tretjega do vključno osmega leta starosti. Trajanje samega uvajanja je odvisno od starosti otroka, ki mu je program popolnoma prilagojen. Na ta način otrok osvoji prva glasbena znanja ritmike, melodičnosti in harmonije. Kasneje skozi tristopenjski program osvoji potrebna znanja, ki mu lahko pomagajo pri kasnejšem udejstvovanju. Lahko rečemo, da je način priprave oziroma izobraževanja po metodi Edgar Willems odlična predpriprava na nadaljnje učenje določenega inštrumenta, ki si ga otrok izbere. Na ta način otroci lahko otroci nadaljujejo s pridobivanjem znanja in se vključijo v Glasbeno vzgojo in nadaljujejo z učenjem po Willemsovih načelih. Ta način izobraževanja je tudi odlična pomoč in predpriprava na sprejemni preizkus, ki je potreben za vpis v javni glasbeni šoli, kjer lahko vaš otrok tudi nadaljuje z glasbenim izobraževanjem.

Izobraževanje v glasbenem centru Edgar Willems je na voljo vsem znanja žalnim nadebudnežem. Sam način dela je organiziran na osnovi pedagoških načel slovitega glasbenega pedagoga, na podlagi katerega je glasbeni center v naše okolje prinesel dva javnoveljavna glasbena programa, ki sta v osnovi drugačna od kurikuluma glasbenih šol. Glasbena šola Edgar Willems je zasebna glasbena šola v Ljubljani, ki je poleg blejskega Glasbenega centra Do re mi edina tovrstna glasben šola v Sloveniji.

Rate this post