Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči

Prometne nesreče si res nihče ne želi. Ampak vseeno pa včasih pride do nje in ravno takrat smo udeleženec mi. Takrat pa je seveda dobro vedeti kaj vam v tem primeru pripada. Če imate kakšno telesno poškodbo vam pripada odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči. Kaj pa je ta odškodnina in kdaj vam pripada ter kako do nje pa v nadaljevanju.

odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči

Poškodbe pri prometni nesreči delimo na lažje, srednje in pa potem hude poškodbe. Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči vam pripada samo pri hujših poškodbah. Da si boste lažje predstavljali kaj bi naj spadalo pod katero kategorijo pa vam bom na kratko predstavila. Lažje poškodbe so kakšen lažji pretres možganov, mravljinčenje, lažje bolečine in udarnine v trebuh, majhne bolečine v ramenu in še več. Potem so tukaj srednje poškodbe, ki pa so na primer izpah ramena, zlom rebra, zlom zapestja, zvin česa,… Pod hude poškodbe pa spadajo zlomi lobanje, zlom vratnih vretenc in kolka, amputacije, poškodbe živca,… Zdaj si boste lažje predstavljali kam kaj spada oziroma pod katero poškodbo spada vaša poškodba. Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči nam pripada pri hujših poškodbah, v obliki denarja. Največkrat vam izplačujejo rento, vsak mesec nekaj, dokler se vam zdravstveno stanje ne izboljša. Če pa je nesreča tako huda, da se vam zdravstveno stanje ne bo izboljšalo pa vam pripada doživljenjska mesečna renta. To je v primerih, ko recimo pristanete na invalidskem vozičku.

Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči vam pripada, ko se huje poškodujete. Najprej morate vložiti akontacijski zahtevek in že vam bo zavarovalnica nakazala nekaj denarja, če boste upravičeni. Potem pa vložite odškodninski zahtevek. Potem pa se lahko še dvakrat pritožite, če s postopkom in odločitvijo niste zadovoljni.

Po vsem tem veste, da vam odškodnina pripada, zato jo le vložite, če ste doživeli hujše poškodbe. Ampak upam, da boste imeli čim manj prometnih nesreč.

Rate this post