Okrogle samolepilne nalepke dobre kakovosti

Se zanimate za nakup nalepk, ki vsebujejo tisk po vaši želji? Potem so okrogle samolepilne nalepke podjetja Artislinija prava izbira za vas. Poleg okroglih pa boste na njihovi spletni strani našli tudi nalepke drugih oblik, zato lahko izberete tisto, ki vam najbolj ustreza. Tovrstne nalepke pa so kvalitetne, na njihovo kvaliteto namreč vpliva več dejavnikov. Ti dejavniki so vrsta materiala, lepilo, nosilec materiala oziroma silikonski papir, tisk in zaščita tiska ter sama oblika nalepke. Poznamo namreč kvadratne, pravokotne, ovalne in okrogle samolepilne nalepke.

okrogle samolepilne nalepke

Dejavniki, ki vplivajo na kakovost nalepk
Na kakovost nalepk vplivajo vrste materiala, lepilo in nosilec materiala. Materiali, ki se uporabljajo so papir, polipropilen, polietilen in samolepilni PVC. Najcenejše okrogle samolepilne nalepke so papirnate, ki so hitro razgradljive, a imajo kratko obstojnost in se hitreje umažejo. Polipropilen je obstojen material, zato so te nalepke odporne na večino kemičnih vplivov. Najbolj obstojne pa so nalepke iz polietilena, zato so primerne za zunanjo uporabo in izpostavljenost različnim zunanjim vplivom. Ko gre za izbiro lepila, je pomembna končna uporaba nalepke oziroma površina, na katero jo nameravamo nalepiti. Za gladke površine so primerna standardna akrilna lepila, za neravne površine, kot so prašno barvano, mat, brušena kovina, les, stena, pa se uporablja »Hi-tack« lepilo. Poznamo pa tudi »removable« lepilo, ki dopušča odstranjevanje nalepk brez ostankov lepila na površini. Večjo kakovost nalepk pa lahko dosežemo tudi s pritrjevanjem na papirni nosilec z gladkim silikonskim slojem, ki ohranja lepilo enako močno dalj časa.

Na kakovost nalepk vpliva tudi vrsta tiska, poznamo sitotisk tehniko v UV obstojnimi barvami in digitalni tisk. Slednji omogoča tisk različnih barvnih designov in slik, a je bolj občutljiv na topila in razne kemikalije. UV obstojne barve pa nudijo popolno obstojnost na vse kemične vplive, a tudi omejenost tiska. Večjo kakovost nalepk prinaša tudi zaščita tiska, ki je lahko narejena z dodatnim slojem UV laka ali pa z laminacijo oziroma plastifikacijo. Tudi oblika vpliva na kakovost, korektno so okrogle samolepilne nalepke z vidika obstojnosti najboljše. Okrogle samolepilne nalepke se namreč ne vihajo, zato zdržijo najdlje. Pri nalepkah kvadratnih, pravokotnih in ovalnih oblik pa je priporočljiv rahlo zaobljen rob, ki prav tako preprečuje vihanje nalepk in jim tako podaljšuje življenjsko dobo.

Rate this post