Orodjarstvo

Zelo pomembna stvari pri uspešnosti neke proizvodnje so orodjarske storitve. Pri orodjarstvu je veliko odvisno od kvalitetne računalniške opreme. Z sodobno programsko opremo in z ustrezno usposobljenem kadrom ustvarimo zelo uspešno kombinacijo.

Pri nakupu orodjarskih storitev imate na voljo programske pakete. Ti so odvisni od dela same proizvodnje in strojev, katere uporabljamo. Z stroji lahko opravljamo ogromen nabor funkcij. Za programiranje CNC stroja uporabljamo paket MasterCam in Qapt. So zelo preprosti za uporabo in dobimo veliko storitev, kot so 2D in 3D rezkanje, vrtanje in struženje. Z pomočjo programov tudi načrtujemo oziroma konstruiramo naš produkt.

Največje svetovne proizvodnje dajo največ na orodjarstvo. Tako avtomobilske, kot letalske in farmacevtske industrije. Podjetje kovinoplastika Bled se že od leta 1964 ukvarja z panogo orodjarstvo. Izdelujejo stroje za vlivanje plastike. Uporabljajo najnovejšo tehnologijo in računalniške sisteme za izdelovanje teh strojev. Seveda pa tudi izdelujejo orodja, narejena po željah naročnikov. Podjetje deluje tudi z poslovnimi partnerji v Nemčiji, Švici, Avstriji in Italiji, katere imajo zelo razvito orodajrstvo.

Ena izmed zelo pomembnih stvari, da dobro izkoristimo orodjarstvo je modeliranje. S pomočjo modeliranja lahko analiziramo postopke izdelave nekega produkta. Vsako modeliranje se seveda prilagodi določenemu izdelku, za katero je potrebno tudi znanje iz programiranja.

orodjarstvo

Cene strojev pa so odvisne od funkcije stroja in kompleksnosti. Najdražje so ponavadi sama strojna oprema računalnika, medtem ko programi so nekoliko cenejši. Z stranko se je potrebno pogovoriti, če gre za prilagojen stroj, saj imajo stranke svoje želje. Vsak stroj se da posebej prilagoditi. Nekaj je pa tudi sam transport tega stroja.

Orodjarstvo je glavna stvar pri delovanju uspešne proizvodnje, saj lahko le tako razvijamo naše inovativne produkte. Ne moremo si predstavljati proizvodnje brez strojev. Stroji delujejo zelo natančno in skrbno, celo bolj natančno kot lahko naredi človek.

Torej če iščete podjetje, ki vam bi pomagalo pri vaši proizvodnji, da boste lažje in hitreje izdelovali vaše produkte, obiščite spletno stran podjetja kovinoplast Bled in nas kontaktirajte še danes.

Rate this post