Kakovostni pakirni materiali za pisarno ali proizvodnjo

Pakirni materiali so namenjeni pakiranju škatel in drugih izdelkov zato, da se ne odrgnejo in ne poškodujejo med transportom. Poznamo pa še darilno pakiranje, ki pa ima posebna pakiranja, da so še lepa zraven. Razni pakirni materiali so seveda raztegljive folije za zavijanje, mehurčkaste folije za blaženje udarcev, papir, selotejpi in nekateri drugi dodatki, ki so posebni. Smisle je, da pride tovor na koncu nepoškodovan na  cilj do stranke, ki je lahko posameznik, podjetje ali skladišče. Pakira se v škatle ali pa na palete.

pakirni materiali

Najbolj pogosti pakirni materiali so seveda raztegljive folije raznih debelin, širin in navitij torej dolžin. Če se pakira na roke, so te folije ožje in so navitja enkrat krajša do 90 m, kot če se zavija strojno. Pri tem se gleda na to, kako je tovor težak in kako dobro ga je treba zaviti. Bolj, kot jez zahtevno, debelejša folija mora biti. Nova nano folija pa je lahko tanjša, ker je narejena iz novih močnejših materialov.

Kakovostni pakirni materiali so udi mehurčkaste folije, ki so nujen del pakiranja za tiste izdelke, ki se lahko med prevozom poškodujejo ali razbijejo. Tudi te folije so različne, zato se je dobro posvetovati se s proizvajalcem, da naredit tako, kot jo potrebujete.

Pakirni materiali so zagotovo tudi selotejpi lai lepilni trakovi po slovensko, ki zagotavljajo, da pakiranje drži skupaj. Ti so lahko za ročno lepljenje ali strojno. So lahko široki ali ožji, z daljšim ali krajšim navitjem. Za bolj zahtevna pakiranja so lahko močnejši selotejpi tudi z močnim lepilom, da zdržijo velike obremenitve ter tudi temperaturne spremembe.

Vse folije in selotejpe lahko izberete prozorne, bele, črne ali barvne. Lahko so transparentni ali neprosojni. Največkrat pa podjetja izberejo posebno tiskane selotejpe za njih z njihovim logotipom in sloganom ali podatki. Ti so aktualni zaradi reklame, ki stranki ostane v glavi in se vrne nazaj po drug nakup, če je bila zadovoljna.

Najbolje je, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo svetoval, katero folijo in selotejp nabaviti za vaše potrebe pakiranja. Pomagal vam bo optimizirati stroške, ker če ne potrebujete debele folije, boste  vzeli tanjši in pri tem prihranili, ker je cenejša.

Rate this post