Plinska kuhalna plošča naj bo moderna in učinkovita za enostavno kuhanje

Plinska kuhalna plošča je super izbira za gospodinjstvo, ker so se vsi stroški energije povečali, je plin za kuhanje še vedno cenejši od električne energije. Kakovostna plinska kuhalna plošča v spletni trgovini akvonij.si vam bo olajšala kukanje zdravih obrokov. Plinske kuhalne plošče pa so manj učinkovite od indukcijskih ali električnih modelov, ker gre nekaj toplote za ogrevanje vaše kuhinje in ne hrane. Ali želite odziven vir toplote, ki ga je enostavno nadzorovati? Lepota kuhanja na plinski kuhalni plošči je v tem, da daje takojšnjo vidno toploto in se takoj odzove, ko jo povečate ali zmanjšate. Pri tradicionalnih električnih kuhališčih obstaja časovni zamik, vendar se indukcijske kuhalne plošče ujemajo s plinom glede hitrosti odziva.

 plinska kuhalna plošča

Potrebujete kuhalno ploščo, ki jo je enostavno očistiti? Plinska kuhalna plošča niso najenostavnejše za čiščenje. Obstaja veliko mest, kjer se usede je dokaj enostavna za vzdrževanje. Kuhalne plošče s petimi gorilniki zagotavljajo dodatno kuhalno cono, ki je lahko uporabna pri pripravi hrane za množico. Potrebovali boste več prostora na delovnem pultu, saj je ta običajno širok okoli 70 cm do 90 cm – bistveno širši od običajne 60 cm štiripodročne kuhalne plošče. Vse kuhalne plošče običajno merijo standardno globino 50-52 cm, ne glede na število con.

Plinska kuhalna plošča ima lahko gorilnik za vok. Nekatere plinske kuhalne plošče imajo velik, zmogljiv gorilnik za vok, ki zagotavlja intenzivno in hitro segrevanje. Ti so zasnovani za kuhanje s praženjem, vendar jih lahko uporabite tudi, ko se vam preprosto mudi, da se hrana pogreje. Medtem ko včasih dobite gorilnike za vok na štiriconskih kuhalnih ploščah, so ti običajni pri večjih petconskih modelih.

Plinska kuhalna plošča ima lahko tudi steklo, ki je nameščeno na ravno steklokeramično površino. Zaradi jo je lažje čistiti, vendar so dražje od standardnih plinskih kuhalnih plošč. Kot pri vseh plinskih napravah boste potrebovali storitve kvalificiranega strokovnjaka za montažo. Zlahka pozabimo, da plinske kuhalne plošče potrebujejo elektriko. Potreben je za napajanje vžiga in tudi, če je ura, časovnik ali luči. Za razliko od večine električnih kuhalnih plošč so plinske kuhalne plošče običajno opremljene z vtičem 13 A in jih je mogoče enostavno priključiti v standardno vtičnico.

Plin vodik se oglašuje kot “zeleni” plin, ki bi lahko ogreval naše domove v prihodnosti. Če to postane resničnost in zemeljskega plina ne bodo več dovajali po ceveh, bodo tudi naše plinske kuhalne plošče in štedilniki morali uporabljati vodik.

Rate this post