Polikarbonatne plošče so najboljše za vse nadstreške

Polikarbonatne plošče so posebne plošče, ki jih dobite tukaj https://www.polikarbonatneplosce.si/ in jih naročite cele ali razrezane za vaš nadstrešek. Gre za moderen material, ki je vodo odporen, trden in tudi prosojen, skozi njega se lepo vidi in je spodaj pod njim svetlo. Zato se uporablja za nadstreške, da ni treba prižigati luči do teme in za rastlinjake, ker skozi njih pronica svetloba, ki jo rabijo rastline za rast. Te plošče so tudi zelo lahke. Lahko nabavite polne ali votle, odvisno je, kaj boste pokrivali in kako morajo biti trdne. Zato so tudi raznih debelin.

Polikarbonatne plošče

Da bi bili gotovi, da bodo res varne tam, kjer je dosti snega, nabavite najdebelejše. Prej pred nakupom se posvetujte z mojstrom, da vam pove, katere bi bile za vas najboljše glede na vrsto uporabe. Te plošče so vse enake in se potem režejo na manjše kose po potrebi za nadstrešek. Nadstreški so lahko nad vrati, okni, balkonom in teraso, na dvorišču kot garaža ali na vrtu.

Plošče pa so lahko prosojne ali tudi neprosojne, kot vam odgovarja. Namontirajo se lahko na samostojne nosilce ali pa na že obstoječe nosilce, če morate menjati kritino. Teh plošč ne boste menjali, ker so večne. Nosilna konstitucija pa je lahko lesena ali pa kovinska. Kovinska se uporablja bolj za klasične hiše, za moderne hiše in stavbe, predvsem poslovne, ker zgledajo ob takih stavbah bolje, kot da so iz industrijske dobe.

Leseni nosilci so masivni leseni tramovi, ki enako trdno in dobro nosijo strešno konstrukcijo. Tak dizajn pa sodi h klasičnim in starejšim kmečkim hišam, ter k hišam na podeželju, ki imajo vključenega v stavbo dosti lesa. Sploh, če gre za nizko energijske hiše in za brunarice ali vikendice na primer.

Konstrukcijo in celotno montažo vam lahko naredijo mojstri, tako bo za vas najhitreje in nacejene. Tudi najbolj varno, ker imajo izkušnje in orodja za to ter seveda primeren material.

Rate this post