Ogrevanje iz domače sončne elektrarne je brezplačno

Sončne elektrarne so postale pravi hit ogrevanja za mrzle dni, ko se porabi res veliko ogrevalnih energentov in če imate lastno brezplačno elektriko, kaj hočete boljšega. Za ogrevanje povprečno gospodinjstvo za drva odšteje 3 do 5 tisoč Evrov letno, za ogrevanje na plin, olje ali premog pa še veliko več, kit tudi za ogrevanje na elektriko.  Ogrevanje iz sončne elektrarne je brezplačno celo proti črpalkam, ki veljajo za najcenejše možno ogrevanje.

sončne elektrarne

Investicija v sončne elektrarne ni velika, stane približno kot napeljevanje centralnega ogrevanja, kotli, peči in zalogovniki ter skladišče za pelete, drva ali olje. Da bi bilo še lažje in bi se investicija povrnila še hitreje, je poskrbela država ki preko eko sklada pripeva za investitorje v sončno elektrarno. Za investicijo lahko pridobite do 20 tisočakov, ker je res veliko, zato se investicija absolutno splača.

Sončne elektrarne danes že dobite na ključ. Zavzamejo zelo malo prostora, ker jih montirajo na strehe in se jih skoraj ne opazi. Lahko so tudi kje zraven, če drugače ne gre. Uredijo vam celotno napeljavo po hiši in poskrbijo tudi za dovoljenja, papirje, subvencijo iz eko sklada ter vse, kar potrebujete, da vaša elektrarna začne obratovati takoj, ko se jo priklopi.

Vaša najboljša investicija v življenja je gotovo v samo oskrbno elektrarno na strehi, ki je povsem neodvisna od sistema in če se sistem sesuje, odpove, boste vi elektroniko imeli ves čas. To pa je vredno, ker boste tako poskrbeli za družino, da bo vedno na toplem in imela luč ter naprave, ki delujejo na elektriko, kot je kuhalnik.

Ali ste ekološko osveščeni? To je potem še ena dobra novica. Sončna elektrarna je najbolj možna ekološka izbira, ker uporablja samo obnovljivo energijo iz večnega vira – sonca. Tako boste poskrbeli za svojo družino v celoti , tudi za vaše otroke in vnuke, ki bodo zato živeli v čistem okolju kot sedaj vi.

Rate this post