Spalna srajca za kvaliteten spanec

Spanje je ključna komponenta, ki vpliva na zdravje in počutje posameznika pri opravljanju nalog. Na dober spanec vpliva veliko dejavnikov, tudi udobje, ki ga zagotavljajo naša oblačila, med katere sodijo tudi srajce za spanje. Slednje so za mnoge najljubša izbira, ki omogoča prilagajanje telesu ter hkrati zagotavlja zračnost.

Zakaj je pomembna kakovost spanja?

Spalna srajca ima lahko ključen prispevek k vašemu zdravju. Dober spanec namreč ohranja zdravje vašega srca, pomaga pri nadzoru krvnega sladkorja, zmanjša stres, vnetja v telesu, izboljša spomin ter pomaga pri izgubi telesne mase in ohranjanju ravnotežja. Zagotovo ste se kdaj že zalotili, da po dolgih in neprespanih nočeh niste mogli normalno funkcionirati. Spanec namreč pomembno vpliva tudi na naše zaznavanje, pozornost in spomin. Prav zato je pomembno, da zagotavljamo vse pogoje, ki nas bodo vodili do kvalitete spanca.

Kako si pomagati pri spanju?

Ključno je ohranjanje ritma. Strokovnjaki priporočajo, da v posteljo odidete najkasneje okoli desete ure zvečer ter spite do približno šeste ure zjutraj. Res je, sliši se kot misija nemogoče, zlasti, če gre za obdobje med delovnim tednom, ko številne obveznosti kličejo po tem, da jih opravimo. Pa vendar je dobro, da ustvarimo reden ritem, ki bo telesu omogočil prehod v globoke faze spanca.

 

spalna srajca

 

Tisti, ki s spanjem nimajo težav pogosto opisujejo, da jim telo samo, ob točno določeni uri sporoči, da je čas za spanje. Odhodu v posteljo tako sledi hiter prehod v speče stanje. Takšni posamezniki svojo rutino spanja pogosto nadgradijo z rutino večernih opravil – ob isti uri opravijo tuširanje in se preoblečejo oblačila za spanje (na primer spalna srajca, pižama), sledi umivanje zob ter prehod do postelje. Biti človek navade torej v resnici pomembno prispeva tudi k kakovosti spanca in s tem povezanega zdravja.

Spalna srajca – jo res potrebujem?

Spalne srajce so priljubljena izbira številnih uporabnikov, priljubljenost pa je največja med predstavnicami ženskega spola. Spalne srajce zagotavljajo udobje in zračnost vašega telesa, ker so na voljo v različnih oblikah, barvah in materialih, pa lahko udobje svojega telesa še dodatno povečate.

Zelo priljubljeni so zlasti spalni seti, ki poleg spalne srajce vključujejo tudi haljo. Tako lahko spalno srajco z naramnicami kombinirate s haljo z dolgimi rokavi in zagotovite udobje skozi celo leto. In drage dame verjemite, izbiro seta bo z navdušenjem v spalnici sprejel tudi vaš partner.

Rate this post