Kateri štedilnik na drva kupiti?

Štedilnik na drva je super naprava, ki lahko kuha, peče, ogreva prostore in vodo hkrati. Največkrat ga srečamo v kmečkih hišah in v stavbah na podeželju, kjer se veliko kuha. Tak štedilnik je super zaradi tega, ker oddaja zelo visoko temperaturo na drva in je na njem lahko hkrati kar nekaj loncev, ponev in drugih posod za kuhanje ter pečenje. Tudi pečico ima, ki se jo da super regulirati. Je pa ti naprava, v kateri morate jed obračati, da se ne zapeče preveč na eni strani. Vprašanje je, kakšen štedilnik na drva bi vi potrebovali za vaše potrebe? To je odvisno od vaših želja. Taka naprava je lahko namreč tudi v garaži, kurilnici, delavnici, vikendu, zunaj ali še kje drugje.

štedilnik na drva

Vsak štedilnik na drva mora imeti tudi zelo dober dimnik, ki vleče naravnost ven, ker se drva lahko precej kadijo. To je seveda odvisno od kvalitete in suhosti drv. Bolj, kot so kvalitetna ter posušena, večjo kalorijo bodo dodajale od sebe, bolj bodo učinkovita in manj bo pepela ter odpadka. Štedilnik na drva je lahko velik ali  manjši, s pečico lai brez nje. Je kar nekaj modelov na trgu, med najboljšimi je Plamen.

Ko kupujete štedilnik na drva, vedno poglejte, kako je narejeno kurišče, kako  je veliko, za kakšna drva in kako je debelo, ker gre za šamotno opeko, ki mora zdržati zelo velike temperature. Zato mora b iti šamot debel in vzdržljiv. Samostojni štedilnik na drva je izdelan iz kovine, medtem ko je lahko tudi vgrajen in sicer je dostikrat takšen zidan.

Taka grelna naprava je postmen neodvisna ne glede na krizo ali situacijo, boste tak štedilnik lahko kurili in drva se vedno dobijo. Zato vas ne bo nikoli zeblo in ne boste lačni. Barve so različne, od bele do zelene in rjave, odvisno je, kako imate obarvano ostalo pohištvo ter tla in stene.

Rate this post