Elegantna stropna svetila za vsak dom

Stvar brez katere ne more biti niti eno stanovanje so stropna svetila. Stropna svetila so namenjena za osvetljevanje prostore. Ker imamo dan danes že toliko različnih vrst stropnih svetil v različnih barva, oblikah in velikostih, se prav za vsako stanovanje najde pravo. K stanovanju se lepo podajo in dodajo neko eleganco, še posebej, če izberemo stropna svetila s kakšnimi visečimi kristalčki, kateri se ob svetlobi lepo svetijo in odbijajo svetlobo drug od drugega. Kvalitetna stropna svetila lahko najdete že v vsaki bližnji trgovini z pohištvom ali pa preko spletnih trgovin.

stropna svetila

Če kupujete preko spleta bodite pozorni, da kupujete od priznanega ponudnika, sicer pa je prav tako varno kot navadno kupovanje. V nekaj letih smo veliko napredovali z osvetljevanjem prostorov. Včasih so prostore osvetljevali z prenosnimi svečami in tako naprej, dan danes pa so na voljo stropna svetila z žarnicami ali led lučkami. Nekaterim žarnice niso pri srcu, saj odsevajo preveč oranžno, oziroma rumeno , svetlobo, med tem ko led žarnice odsevajo belo mehko svetlobo. Poleg tega, da lahko izbiramo med tem kakšno barvo osvetlitve želimo lahko tudi napravimo, da sami uravnavamo svetlost v prostoru. Na primer če je preveč svetlobe jo lahko zmanjšamo ali ravno obratno, tako kot na telefonu.

Pri nakupovanju za stropna svetila moramo biti pozorni glede na to kje bomo svetila uporabili. Na primer, če bomo svetila uporabili nad prho bo potrebna luč, ki zaseda vrednost IP65. Kaj pa pomenijo te črke in številke? Prvi del številk pomeni velikost mehanskih delcev, kateri prodirajo v notranjost, druga številka pa pomeni proti kolikšnim vdorom vode je zaščitena. Na primer številka 8 pomeni popolna zaščita pred vodo za daljše čase. Več o tem si lahko preberemo na kakšni spletni strani, da bomo lažje razumeli pomen in se kasneje tudi lažje določili za nakup, saj želimo, da bodo naša stropna svetila ostala z nami še dolgo časa.

Rate this post