Tende – ustvarite si svoj mali raj na Zemlji kar na domači terasi

Tende so zunanje senčilo, s pomočjo katerega ustvarimo prijetno bivalno okolje na prostem. Primerne so predvsem za domače vrtove, terase in balkone, kjer ustvarijo senco in tako omogočijo preživljanje časa na prostem tudi ob močnejšem soncu. Tende visoke kvalitete so vam na voljo tudi pri podjetju Kosec tim d.o.o., kjer vam ponujajo številne vrhunske rešitve za vaš dom.

tende

Tende ali markize?

Na trgu so vam na voljo različne vrste zunanjih senčil, med katerimi so najbolj priljubljene tende in markize. Tako ene kot druge so primerne za senčenje in zaščito zunanjih prostorov, kot so vhod v hišo, domači vrtu, različna gospodarska poslopja, prostor pred kletjo ter terase gostinskih lokalov in restavracij. S pomočjo tend in markiz ljudje lahko učinkovito zaščitite tudi svoje balkone in terase, pri tem pa je seveda potrebno upoštevati kapacitete in prostorske zmogljivosti posameznega objekta.

Torej kaj je potem razlika med tendami in markizami? Tende predstavljajo senčila z vzmetnimi rokami in cevjo, na kateri je navito platno. Obstajajo v različnih izvedbah, in sicer poznamo klasične, kasetne in polkasetne. Tendam so podobne markize, s to razliko, da imajo slednje pregibno ostrešje oziroma tako imenovano lomljeno obliko. Prav zaradi tovrstne oblike se še posebej dobro izkažejo ob prostorskih omejitvah, zato jih pogosto uporabljamo pri senčenju manjših balkonov. Ali se boste odločili za tendo ali markizo je tako odvisno od več različnih dejavnikov, pri reševanju tega vprašanja pa se obrnite na strokovnjaka.

tende 1

Za maksimalno udobje na prostem

Glavna prednost tend je, da učinkovito senčijo in zaščitijo izbrano območje in vam tako omogočijo nemoteno bivanje na prostem. Tako lahko na svežem zraku bivate neodvisno od vremenskih razmer, saj vas kakovostno izdelana in montirana tenda ščiti pred soncem, dežjem, snegom in v določeni meri tudi pred vetrom.

Seveda pa tenda še zdaleč ni le izjemno funkcionalen element, ki oplemeniti vaš zunanji bivalni prostor. Premišljeno izbrana in kakovostna oblikovana tenda da namreč vašemu domu pomembno estetsko noto. S pomočjo tende oziroma izbranega dizajna boste na svoji terasi ali vrtu pričarali bodisi nežno romantiko ali divjo eksotiko – vse to pa je odvisno od izbire materiala in vzorcev. Tenda se lahko poleg tega elegantno zlije z okoljem ali pa tako izstopa, da je preprosto ne more zgrešiti noben mimoidoči.

Pri nakupu tende je pomembno…

Se tudi vi odločate za nakup tende? Potem naj vas opomnimo na nekaj pomembnih elementov, ki jih je dobro upoštevati pred samo izdelavo. Čeprav je vsaka tenda izdelana po meri, pa lahko nekaj nepremišljenosti vodi do vašega kasnejšega nezadovoljstva. Prav zato vam tudi svetujemo, da se za nakup odločite pri strokovno usposobljenem ponudniku z dolgoletnimi izkušnjami, ki vam bo znal pravilno svetovati in vam pomagal pri samem načrtovanju.

tende 2

Ko se odločate za montažo je dobro vedeti, kje bo izbrano senčilo nameščeno. Terasa in balkon sta namreč nekaj popolnoma drugega kot odprto dvorišče. Ker sta prostorsko bistveno bolj omejena, je potrebno projekt še toliko bolj pametno zasnovati, saj ne želimo, da bi tenda prostor optično pomanjšala. Natančno je potrebno določiti dimenzije izdelka – širina in dolžina izvlečne tkanine. Pomembno dejstvo pri montaži je tudi nosilnost objekta, kamor bo senčilo nameščeno. Del, kjer bo tenda nameščena mora biti trden in stabilen, saj lahko močan veter in druge neugodne vremenske razmere senčilo precej poškodujejo.

Zaupajte najboljšim

Nakup novega senčila, pa naj bo to tenda ali markiza, je investicija v udobje in prijetno bivanje, zato nikar ne sklepajte kompromisov. Kakovostno senčilo je trajno in namenjeno dolgoletni uporabi celotne družine. Njegovo montažo zato zaupajte najboljšim – pri nas je to podjetje Kosec tim d.o.o., katerih delo temelji na kar 65 letih tradicije. Vase in svoje strokovnjake tako zelo zaupajo, da vam na svoja senčila ponujajo kar 7 let garancije. Kontaktirajte jih in se o njihovi odličnosti prepričajte kar sami.

Rate this post