Terme Topolšica – prepustite se zdravilni vodi v osrčju narave

Dopustovanje v termah je odličen način za sprostitev, obnovitev energije in uživanje v wellness doživetjih. Med številnimi destinacijami, ki ponujajo tovrstne užitke, izstopajo Terme Topolšica. Zakaj je torej ta termalna destinacija, v središču Slovenije, vredna obiska? Ker se terme ponašajo z izjemno kakovostno naravno termalno vodo. Ta voda je bogata z minerali, ki imajo blagodejen učinek na kožo in splošno počutje. Termalne kopeli z naravno termalno vodo pa so odličen način za pomiritev telesa in duha. Na www.termetopolsica.si ponujajo raznoliko ponudbo wellness storitev, ki vključujejo savne, masaže, kopeli in druge sprostitvene tretmaje. Sodobno opremljeni wellness centri so zasnovani za maksimalno sprostitev in doživetje razkošja. Rezervirate si lahko tudi nočitve v osrčju narave, saj vam Terme Topolšica nudijo tudi opremljene apartmaje. Poleg nočitve, sprostitve in uživanja v termalni vodi, pa lahko obiskovalci uživajo tudi v številnih športnih aktivnostih. Fitness centri, teniški igrišči, kolesarske poti in druge aktivnosti omogočajo gostom, da ostanejo aktivni med dopustom.

terme topolšica

Družinski dopust v termah

Terme Topolšica so odlična destinacija za družinske počitnice. Otroci bodo uživali v vodnih atrakcijah, toboganih in posebnih otroških bazenih, medtem ko se starši sproščajo v wellnessu. Prav tako pa poleg vodne zabave, okolica term ponuja različne aktivnosti za vso družino. Terme Topolšica so le nekaj korakov stran od kulturnih znamenitosti, kjer si lahko ogledate muzej usnjarstva ali se odpeljete do Pustega gradu Šoštanj. Obiskovalci lahko raziskujejo okolico, obiščejo vinske kleti, muzeje in se potopijo v bogato kulturno dediščino regije. Za vse, ki imate radi adrenalinska doživetja se lahko namenite v športno letališče Lajše, kjer si boste lahko Šaleško dolino ogledali iz ptičje perspektive in občudovali njene lepote. V okolici Šaleških jezer (Velenjsko, Družmirsko, Škalsko), ki so prav tako blizu, je urejenih več poti, ki jih lahko prehodite ali prekolesarite. Družmirsko jezero, je najbližje, saj se nahaja blizu mesta Šoštanj. Ko boste po aktivno preživetem dnevu, začutili lakoto, je v bližini term precej restavracij, kjer lahko uživate v lokalnih specialitetah. Če pa vas preseneti slabo vreme, se lahko odločite za kulturno raziskovanje sveta mineralov in se odpravite v Hišo mineralov, kjer si boste lahko ogledali geološko zbirko mineralov in vsega sveta. Zapeljete se lahko tudi do muzeja usnjarstva, kjer že več kot 210 let ohranjajo tradicijo usnjarstva. V lepšem vremenu pa se odpravite na izlet do Mozirskega gaja, kjer vas bo navdušilo raznoliko cvetje ali pa se zapeljite z najdaljšo nihalko, v Golteh. Ideje za enodnevne izlete lahko spremljate tudi na njihovih družbenih omrežjih in spletni strani. Terme Topolšica najdete tudi na Facebook profilu (@termetopolsica) in Instagram profilu (@termetopolsica), lahko pa se na njihovi spletni strani tudi naročite na prejemanje novic.

Ne skrbite, tudi prenočite lahko v okolici term, saj so na voljo apartmaji in hoteli v Termah Topolšica, ki ponujajo udobno in kakovostno bivanje. Različne možnosti namestitve, omogočajo gostom izbiro, ki najbolje ustreza njihovim potrebam in željam.

terme topolšica

Nepozabna termalna doživetja

V Termah Topolšica lahko doživite številna termalna doživetja, ki so namenjena sprostitvi, negi telesa in duha. Nekatere od teh termalnih doživetij vključujejo termalne bazene, vodne masaže, whirlpoole, kopeli, savne in ostale storitve.

Terme Topolšica ponujajo več bazenov z različnimi temperaturami termalne vode. Različni bazeni omogočajo različne načine sprostitve, od blage do intenzivne, saj so na voljo vodne masažne postaje, kjer lahko uživate v vodni masaži, ki pomaga pri sprostitvi mišic in izboljšanju cirkulacije. Za dodatno sprostitev pa lahko uživate v whirlpoolih, kjer se lahko s pomočjo vodnih šob in mehurčkov prepustite trenutku. Voda v bazenih ima tudi terapevtski učinek, zato lahko uživate v kopelih, ki pomagajo pri lajšanju bolečin v mišicah, izboljšanju gibljivosti sklepov in splošnem občutku dobrega počutja. V termalnem kompleksu so lahko na voljo tudi različne savne, kot npr. finska savna, turška in infra savna, kjer se lahko vaše telo očisti stresa in toksinov. Terme Topolšica vam poleg termalnih kopeli in savn, nudijo tudi v različne terapevtske in wellness storitve, kot so masaže, obloge, pilingi in drugi tretmaji, ki pomagajo pri sprostitvi in revitalizaciji telesa. Prav tako imajo pripravljene fit programe, kjer se lahko udeležite individualne kinezioterapije, manualne terapije ali drugih podpornih fizioterapevtskih tehnik.

Zaključno lahko rečemo, da so Terme Topolšica idealna destinacija za tiste, ki si želijo kombinacijo sprostitve, wellness doživetij, aktivnosti in uživanja v naravnih lepotah ter kulturni dediščini. Ne glede na to, ali potrebujete družinski oddih, romantični vikend ali zgolj odmik od vsakdanjega stresa, so Terme Topolšica odlična izbira.

 

 

Rate this post