Katere toplotne črpalke se najbolj splačajo?

Toplotne črpalke izberejo tisti, ki bi radi poceni ogrevanje in da je tiho, avtomatsko ter z nizko začetno investicijo in da je hkrati ekološko, da varuje okolje, ki vedno bolj trpi ter se odziva. Kakovostne toplotne črpalke delujejo na obnovljive vire in sicer na zrak, vodo in zemljo, vse v kombinaciji z vodo. Najcenejše so črpalke zemlja-voda. Katero boste vi izbrali je odvisno od prostora, načina gradnje in možnosti, ki jih imate glede virov ogrevanja, o tem pa se pozanimajte pri mojstrih.

toplotne črpalke

V primerjani z drugimi vrstami ogrevanja, na primer s fosilnim ogrevanjem na nafto, premog, olje in plin so toplotne črpalke 3 krat cenejše na leto, kar pomeni, da lahko prihranite tudi do 15 tisočakov za ogrevanje na leto za običajno hišo za štiri člansko družino.

V hišah, ki imajo možnost ogrevanja voda-zemlja, je najbolje to tudi prakticirati, največkrat se prav te toplotne črpalke vgradijo v nizko ali inč nerajske hiše torej v novogradnje, pa tudi v starejše hiše se splača, predvsem, ker eko sklad ponuja subvencije za to. Črpalke so zelo varne ker so povsem izolirane in mehanizem nikoli ne more priti v stik s hladilno tekočino. Ogrevate lahko pa nizko temperaturno ali visoko temperaturno, odvisno je od prostorov in načina ogrevanja.

Toplotne črpalke ogrevajo lahko talno ogrevanje, sanitarno vodo, radiatorje in tudi hladijo po potrebi. V stanovanjih, kjer ni možno nič, se montira črpalka zrak-voda, in če ni dovolj prostora za črpanje zraka se ga dovaja iz drugih prostorov ali od zunaj. Skratka rešitve se vedno najdejo. Možno pa je ogrevanje tudi voda-voda in če se ta način pri vas splača, bo povedal mojster po ogledu na vaši lokaciji.

Če le imate možnost izberite za ogrevanje toplotne črpalke, s tem boste naredili uslugo ne samo svojim financam ampak tudi zdravju, imeli boste dobro ogrevanje in pa še ohranjali boste naravo, ker se uporabljajo naravni viri energije.

Rate this post