Ultrazvok trebuha je pomemben

Ko opazimo, da se dogaja nekaj nenavadnega v našem telesu ali predelu trebuha, je dobo da opravimo kakšne ultrazvok trebuha, ki lahko pokaže razna dogajanja z našim telesom. Najpogosteje pomislimo na nosečnost, ko slišimo besedo ”ultrazvok trebuha”, ampak ta nam lahko pove še veliko več stvari, o katerih bomo govorili malo kasneje. Svoj pregled ultrazvok trebuha si lahko zagotovite pri storitvah Hipokrat, v Ljubljani, https://ultrazvok-pregled.si/ponudba/ultrazvok_trebuha_ljubljana/. Najbolje je, da se strokovno prepričate, kaj je narobe z vami, kakor pa da čakate, da se zgodi še kaj slabšega. Zagotovite si torej svoj termin pregleda že danes, če mislite, da je za vami kaj narobe. Za več vprašanj pa jih kontaktirajte na njihov email naslov ali telefonsko številko, ki sta navedena na dnu njihove spletni strani. Vaše zdravje je njim na prvem mestu, in bodo poskrbeli, da se boste domov kasneje vrnili zdravi in brez skrbi.

Torej, kaj vse nam še pove ultrazvok trebuha? Ultrazvok trebuha lahko poleg nosečniškega pregleda pokaže se najrazličnejše bolezni, kot so na primer ciroza jeter, steatoza jeter, razne ostale spremembe v jetrih, žolčni kamni, polip na stenah žolčnika, vnetje trebušnih slinavk, spremembe v trebušnih slinavkah, povečana vranica in bezgavke, kamen v sečnem mehurju, vnetje slepiča, prosto tekočino v trebušni votlini, povečana prostata, anevrizma aorte in še in še bi lahko naštevali. O tem si lahko natančneje preberete na spletni strani Hipokrat, ki je navedena zgoraj.

Kdaj pa je potreben ultrazvok trebuha? Potreben je, ko se začenjajo pojavljati bolečine v trebuhu, slabost, hujšanje ali napenjanje, rumena beločnica ali koža, krči v trebuhu, nenavadne bolečine v hrbtu, visok krvni tlak, utripanje v trebuhu, krvava voda ali blato izven ciklusa, pekoč občutek pri odvajanju vode in pogosto odvajanje blata ali zaprtost. Najbolje je, da se v taki primerih pozanimate s strokovnjaki kaj bi bilo morebiti narobe z vami in kako ukrepati v takih situacijah.

Rate this post