Uporaba arganovega olja za vašo kožo

Arganovo olje pridobivajo iz arganovega drevesa, ki rastejo v Maroku. Za drevesa argan je značilno, da ko enkrat umrejo, lahko ponovno oživijo čez 7 let. Uporaba arganovega olja v kozmetiki uporabljajo nežnejši spol, saj dobro vpliva na kožo. Jo zelo pomladi in hrani njeno lepoto, gladi gubice ter neguje vaše lase in nohte. Plodovi rastejo enkrat na leto, med junijem in avgustu.

Arganovo olje je obogateno z vitaminom E ter maščobnimi kislinami omege-3 in omege-9. Vitamin E je močan antioksidant, ki deluje poti radikalom, omega-6 prožnost kože, omega-9 pa zaščiti povrhnico pred izgubo vlage. Uporaba arganovega olje se uporablja v vsakdanji prehrani in tradicionalnem zdravstvu. V kuhinji ni le začimba, ampak tudi jed, ki vam bo povrnila moč in energijo. Notranja in zunanja uporaba arganovega olja ima dobre učinke glede vašega telesa. Največkrat se arganovo olje uporablja za mazanje suhe kože  in za ohranitev mladostnega videza. Ima pa še druge pozitivne stvari kot na primer aktivira kisik v celicah, pozitivno ravna na jetra in prebavo ter izboljšuje možganske zmogljivosti.

Arganovo olje

Uporaba arganovega olja v zdravstvu olajša številne zdravstvene težave, kot je uravnavanje holesterola, pozitivno vpliva na jetra ter prebavo, izboljša zmogljivost možganov ter zdravi kožne bolezni, akne, akcemi in luskavico. Poleg notranje uporabe, lahko arganovo olje uporabljamo tudi za zunanjo uporabo (kozmetično). Uporaba arganovega olja v kozmetiki se uporablja za nego obraza in telesa, ki ga vsakodnevno masiramo v kožo. Poleg nege nohtov, pa je izvrstna maska za lase, ki vam bo naredila lase sijoče. Par nasvetov za uporabo olja v kozmetične namene. Za obraz je priporočeno, da si s trdim milom umijete obraz in vmasirajte olje v kožo. Lasje si pol ure pred spiranje namažite z oljem in počakajte. Nežno si namažite obnohtno kožico ter ob koncu tuširanja si na mokro telo nanesite olje, ga zmasirajte in obrišete. Če imate suho kožo, si zjutraj zmasirate obraz z oljem. Za debelo kožo na petah priporočamo, da si namažete arganovo olje in počakate nekaj minut, saj se olje hitro vpija ter mehča kožo.

Arganovo olje ima prednost pri obnavljanju kože ter preprečuje staranje, saj ohranja vašo kožo mehko in prožno. Vsebuje veliko vitamina E, ki je eden izmed vitaminov, ki zavira staranje in širjenje nenasičenih maščobnih kislin. Je idealno olje za suhe in razpokane kože, saj se olje hitro vpije v kožo in jo omehča. Uporabljamo jo tako v prehrani in zdravstvu ter v kozmetiki.

5/5 - (1 vote)