Kakšna je trenutna vrednost zlata?

Vrednost zlata že od nekdaj, to je nekaj tisoč let, samo raste, počasi a vztrajno. Na leto zraste 6 in vreč procentov, kar pomeni, da je najbolj varna naložba zadnjih nekaj tisoč let, če želimo zavarovati naše premoženje pred izgubo vrednosti, kot so denarne valute. Trenutna vrednost zlata znaša skoraj 50 tisočakov, kar je precej visoka cena, in če jo primerjamo s ceno z leta 2000 bomo videli, da je bila takrat borzna cena zlata na unčo nekje 10 tisoč Evrov, kar je precej manj, kot sedaj. Ker vrednost zlata ves čas raste, sena pa niha gor in dol glede na povpraševanje, je dobro se prej pozanimati, da ni morebiti cena prenapolnjena, kar se lahko zgodi.

vrednost zlata

Vrednost zlata je večna, saj je zlato edina plemenita kovina, ki se ne izrabi in se ne uniči, ne rjavi, nima korozije in se sveti več ali manj enako ves čas. Zlato je že od nekdaj veljalo kot plačilno sredstvo po vsem svetu in to je še danes, ne v taki obliki kot nekoč, ko so bili na trgu zlatniki, s katerimi so plačevali ter palice in kepe surovega zlata, vendar imate v lasti še vedno lahko prav tako zlato ter ga prodate dokaj hitro, ker je zlato zelo likvidno.

Vrednost zlata ne bo nikoli padla, vprašanje je le, kakšno zlato lahko na hitro prodate ali menjate za denar ali na primer naturalije in koliko stane. Borzno zlato je cenejše in se prodaja od 1,2 kg teže naprej ter je samo v palicah, ki jih težko prodate, medtem ko naložbeno zlato zaradi manjše teže stane več, vnemar ga je lažje prodati ali menjati. Kupite lahko tudi samo 1 g zlata, kar je dosegljivo vsakomur in ga kupite večkrat, ter si tako večate premoženje.

Če bi ga morali prodati, lahko to storite po delčkih in če je takrat višje cene, kar v prihodnosti nedvomno bo, ste na dobičku.

Rate this post