Varna uporaba zaščitne maske

Živimo v času, ko je postala zaščitna oprema del našega vsakdana. Vsaka maska za obraz je namenjena zaščiti in je del osebne varovalne opreme, ki jo uporabljamo vsi. Najbolj pogosta pa je uporaba zaščitne maske v zdravstvu in drugih ustanovah, kjer prihajamo v stik z morebitnimi okužbami. Maske danes tudi različno pojmujemo. Na voljo nam je nekaj različnih tipov zaščitnih mask, ki pa se med seboj razlikujejo po načinu izdelave. Vsem zaščitnim maskam pa je enaka oznaka CEE, ki nam, da vedeti, da je izdelana v skladu s predpisanimi standardi.

Nošenje zaščitne maske nas zavarujejo pred udori virusa ali trdih prašnih delcev v kolikor opravljamo delo v prostoru, kjer se nahaja veliko prahu v zraku. Stopnja zaščite posamezne zaščitne maske se razlikuje glede na material iz katerega je maska izdelana. V dani situaciji, ko imamo opravka z virusi raziskave kažejo, da je oseba, ki dosledno upošteva nošenje maske in z njo ustrezno rokuje manj izpostavljena morebitni okužbi v danem trenutku.

Ko izbiramo zaščitne maske je dobro preveriti tudi način izdelave maske. Izberimo troslojno zaščitno masko pri kateri je prvi in zadnji sloj sestavljena iz pletene tkanine, sredinski sloj vsebuje taljeno tkanino. Ta maska nas 92% zaščiti pred morebitnimi virusi in udori bakterij. Vse zaščitne maske imajo v zgornjem nosnem delu všito žico, ki omogoča boljše prileganje specifikam našega obraza. Prav tako so vse maske univerzalne velikosti 17,5cm x 9,5cm in imajo opravljen test kakovosti. Omenjene troslojene zaščitne maske so standardno certificirane z oznako EN 14683:2019 (TIP1).

Uporabljajte zaščitno masko po priloženih navodilih, saj le tako lahko ustrezno poskrbite za svojo varnost. Maske so varne za uporabo tako na poti kot tudi v domačem okolju. Ko pa se zaščitna maska enkrat namoči jo je potrebno zamenjati. Maske so namenjene enkratni uporabi. Tkanina je brez vonj, maska je lahko in enostavna za za dihanje.

Rate this post