Zaščitne maske za obraz

Maska za obraz je dandanes zelo pomembne. Že leto dni nas mori Covid-19 poimenovan tudi koronavirus.  Večina časa smo doma, zaprti v svojih hišah, ker so zaprte šole, vrtci in mnoga delovna mesta. Vendar, ko odidemo v družbo drugih ljudi, službo ali po nakupih nas ves čas skrbi, da bomo pozabili zaščitno masko in tako ne bomo morali vstopati v določene kraje ali bomo v okolici ljudi in se bomo lahko okužili ali okužili koga okoli nas.

zaščitne maske

Zato je najbolje, da ves čas nosimo masko. Priporočljiva je noša tri slojne zaščitne maske ali zaščitne maske narejene iz blaga. Vendar moramo zaščitne maske po 72 urah odvreči ali jih oprati na visoki temperaturi, da se znebimo vseh možnih bacilov na maski.

Vendar sama noša maske ni dovolj, če je ne nosimo pravilno. Kako torej pravilno nosimo masko? Pred nošo maske si moramo najprej temeljito umiti roke z vodo in milom. Roke si, če je možno še razkužimo.  Potem pregledamo masko, da nima morebitnih lukenj ali raztrganin. Prav tako moramo paziti, da se ne dotikamo dela maske, ki se dotika našega obraza. Masko obrnemo tako, da žička sedi na našem nosu in elastiko na obeh straneh zapnemo za našimi ušesi. Žičko zaščitne maske, ki sedi na nosu pritrdimo na naš nos in masko poravnamo, tako, da je prek naše brade. Med nošenjem maske pazimo, da se le-te ne dotikamo, prav tako pa se ne dotikamo našega obraza. Ko želimo masko vzeti dol, si ponovno temeljito umijemo in razkužimo roke. Odstranimo elastiko iz za ušes in masko previdno vzamemo dol. Masko zložimo in damo v vrečko. Roke si ponovno umijemo in razkužimo. Masko lahko shranimo v vrečki do 72ur, potem je najbolje, da masko odvržemo ali operemo.

Rate this post