Zlato kot hranilec vrednosti premoženja za 5000 let

Zlato je hranilec vrednosti premoženja že tisočletja. Njegova cena postopoma narašča, je pa odvisna od povpraševanja in ponudbe. Trenutno je padla, ker so lastniki zlata ga prodali in vložili v druga sredstva. Zlato je še vedno fizičen hranilec vrednosti, ki ima povsod enako ceno in vrednost, ki je ne izgublja. Ker pa se je cena spustila, se splača ga kupiti, ker ga dobite več, kot takrat, ko je drag.

zlato

Čisto zlato je plemenita kovina, za katero velja, da se ne uničuje in se ne izrablja, kar zmore samo ta draga kovina. Vse druge kovine se izničujejo, vključno s srebrom in jih je vedno manj, če ne najdejo novih rudnikov. Zlata je v omejeni količini, ker ni veliko rudnikov in izkopljejo vedno manj zlata. Koliko ga je še pod zemljo, ne ve nihče.

Če vlagate dolgoročno zase ali za sovje potomce, se zlato vsekakor splača. Kupite ga pri preverjenem ponudniku, ki ga lahko v sefu hrani za vas in ga po potrebi tudi lahko proda. Ker je izjemno likvidno, top omeni, da takoj dobite zanj gotovino, se splača, saj ga lahko prodate takoj, koga potrebujete. Če pa ga ne, ga raje obdržite.

Splača se kupiti zlato v majhnih paličicah ali v nakitu, ki ima veliko karatov, naj bo čim bolj čisto, tem večjo vrednost ima in lažje ga prodate. Bodite previdni, da ne kupujete od nepreverjenih ponudnikov brez papirjev. Prednost zlata je tu di v tem, da zanj ne boste plačali davkov.

če je zlato toliko časa vredno, kar 5000 let, bo vsaj še toliko časa, ker ljudje vanj verjamejo in je bilo eno prvih plačilnih sredstev na svetu. Danes zaradi valut ni več tako, z čistim zlatom lahko plačate redko, v civiliziranem svetu skoraj ne, razen če je res velika kriza. Zlato tudi ne pozna inflacije, zato pa ne izgublja na veednosti.

Rate this post