Zobni implantat

Pravijo, da je nasmeh ena najlepših potez vsakega posameznika, za to pa so krivi prav zobje. Pomembno je, da so ti zdravi in čisti, saj imajo velik vpliv na naše zdravje in počutje. Včasih pa pravilna higiena in oskrba le teh nista dovolj, zato se mnogi odločijo za različna popravila in nadomestke, kot je na primer zobni implantat. Ta nam služi, kot zamenjava manjkajočega oziroma poškodovanega zoba.

Implantat je narejen iz posebnega materiala, ki omogoča, da se zob popolnoma združi s kostjo s čimer dosežemo dolgo življensko dobo le teh. Cilj vsakega strokovnjaka, ki se ukvarja s tovrstno dejavnostjo je, da bi nam ti služili doživljensko, kar je sicer izvedljivo, vendar le s pravilno higieno in oskrbo s strani zobozdravnikov.

implantat

Pred samim posegom in zdravljenjem s tovrstnim postopkom je pomembno, da je pacient o celotnem postopku dodobra seznanjen, saj tako strokovnjaki izključijo možnosti, ki bi privedle do tega, da bi bilo samo zdravljenje na kakršen koli način ogroženo. Implantat je popolnoma neškodljiv in varen, vendar ga kljub temu osebam z določenimi težavami, kot so hude sladkorne bolezni in podobno, odsvetujejo. Odvsetujejo ga tudi osebam s slabo ustno higieno, saj bi bila uspešnost vsadkov v takem primeru zelo slaba in kratkoročna.

Zobni implantat je lahko zelo koristna naložba, saj poskrbi tako za estetski vidik kot tudi za samo uporabnost v vsakdanjem življenju, saj bi bilo v nasprotnem primeru življenje brez zob zelo oteženo. Primerni so tudi zato, ker se našemu telesu popolnoma prilagodijo in tako poskrbijo, da lahko z njimi nemoteno delujemo. Nadomestijo lahko en sam zob ali več zob skupaj.

Ko se odločimo za tovrsten poseg je pomembno, da se pred samo izbiro strokovnjakov, ki nam bodo omogočili zdravljenje, dobro seznanimo o strokovnosti in načinu dela, ki ga izvajajo v izbrani ordinaciji, saj se kvaliteta posameznih implantatov med seboj zelo razlikuje, kar vpliva predvsem na življensko dobo le teh.

Eden izmed strokovnjakov na tem področju je tudi doktor David Debevc. Za sabo ima ogromno izkušenj, saj se je najprej ukvarjal predvsem z zdravljenjem poškodb in raka na glavi, kasneje pa je s pomočjo različnih izobraževanj pridobil dovolj znanja, da sedaj pokriva zdravljenje celotne glave in vratu. Danes deluje predvsem na področju implantologije. Je prava izbira za vse, ki imate težave s pomankanjem zob, saj vam bo lahko s svojim znanjem in izkušnjami pravilno svetoval, svoje delo pa opravil kar se da kvalitetno in profesionalno.

5/5 - (1 vote)